2020. szeptember 14., hétfő

A helyzetkihasználás állatorvosi lova

 A B-liga új szezonjának legelső fordulójában egy régi-régi ismerőssel csapott össze a Kozelito: a Kofola igyekezett a villámrajtunk útjába állni. A két gárda közül a Kozelito volt kénytelen a szokásos sárga szerelését ezúttal kékre cserélni.

Fehér – Tinkó – Porkoláb – Kántor – Palágyi felállásban kezdtük a mérkőzést, s aztán ehhez a kvintetthez csatlakozott az oldalvonal mellett, majd a gyepen is Purosz. És nem is akárhogy szállt be agilis támadónk: a félidő felénél alighogy pályára lépett, máris remek indítást kapott a félpályáról, köszönte szépen, átvette, majd az alsó sarokba lőtte. Első labdaérintése vezetett tehát a mérkőzés első góljához, mely így immár számszakilag is kifejezte a Kozelito szemmel látható mezőnybeli dominanciáját. Ellenfelünk legtöbbször ívelésekkel próbálkozott, de 1-0-s Kozelito-előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok

A második félidőben nem változott a játék képe. A Kozelito sorra dolgozta és hagyta ki az ordító ziccereket. S noha mezőnyjátékosaink mindegyike nagyszerűen vette ki a részét a támadásépítésből, az összjátékból, akárki is került a kapu elé, ott valahogy mindig elfogyott a tudomány. Kollégáink három kapufát is összeszámoltak a mérkőzés ezen szakaszában.

A futball közhelyei ugyanakkor arra valók, hogy megdőljenek: a sok-sok kihagyott helyzet mégsem bosszulta végül meg magát. Noha egy veszélyes ívelés alkalmával kapusunknak az érkező Kofola-fej elől kellett elütni a labdát, illetve egy kontra után a hosszún üresen felejtett, atlétikus fiatal Kofola-csatár lövését kellett lábbal hárítania, ez a két helyzet elegendő vészjelzés volt immár. Alig egy perccel később Tinkó, egy jobbról érkező beadást átvéve ragasztott nagy gólt a balszélről a léc alá. A kétgólos előnytől láthatóan megnyugodott a csapat. Emellett az ivószünetekkel enyhített déli nagymeleg számlájára is írható, hogy lassult a meccs tempója, a Kofola felállt védelmét erősen belőtt lapos passzokkal próbálta feltörni a Kozelito, sikertelenül. E taktikai elem kudarcára az is élesen rámutat, hogy a mindent eldöntő gólt végül ismét egy lendületes akcióból szereztük. Tinkó ment el a balszélen, az alapvonalhoz érve középre kanalazott, labdájára pedig Palágyi érkezett, hogy feliratkozzon a gólszerzők közé, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

A szezonnyitó meccs után talán az mondható el összegzésként, hogy a Kozelito ismét esélyes szereplője lehet a B-liga küzdelmeinek, annak ellenére is, hogy saját taktikája (biztos védekezésből kreatívan kibontakozó gyors kontrák) helyett vélhetően többször lesz kénytelen domináló, irányító szerepet vinni egy-egy összecsapás alkalmával. Akármelyik játékkép lesz is azonban gyakoribb az elkövetkezendőkben, a helyzetkihasználásnak radikálisan illene javulnia.

(FR) 

Kozelito Tél - Kofola 3-0
   kapu: Fehér
   mezőny: Kántor, Palágyi, Porkoláb M., Purosz, Tinkó
   gól: Purosz, Tinkó, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése