2011. december 11., vasárnap

A listák élén

A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy a szokásos módon bombaerős Téli Bajnokság első fordulójában mérkőztünk meg azzal a Kofolával, akiket az erőviszonyok alapján a leginkább verhetőnek tartottunk az egész bajnokságból. Hogy jó-e hogy először mérkőzünk a jó forma esetén verhető csapatokkal, és később számítsunk sorozatos vereségekre, vagy jobb lenne a kevés pontszerzési alkalmat elosztani a szezon során egyenletesebben; az vitatható, de idén senki nem tett szakállas fogadalmat, így egy esetleges vereség-széria sem idézné elő a csapattagok Dosztojevszkijt idéző megjelenését.
Palágyi gólja előtti pillanat
Néhány hiányzás ellenére sikerült körülbelül jó csapatot összeállítani tartalék mezben játszó fiainkból, amilyet szoktunk, és ezúttal erősségünk a kezdeti percektől megmutatkozott, és még annyi szerencsénk is volt, hogy a mezőnyfölény nem sokáig maradt meddő, hiszen néhány perc játék után Tinkó passzát Palágyi az ellenfél hálójába lőtte.
Idegesek éppen addig sem voltunk, de játékunkban néha előfordultak a szokásos hibák nempasszolás, labdára tekeredés, elölmaradás; aztán a gól után lassanként javulni kezdett a játékunk. Az elölmaradásokból sem lett baj, hiszen a védekezést ezúttal többnyire egy-két védő is meg tudta oldani, legjobbjait nélkülöző ellenfelünk támadásaiban nem volt erő, Fehérnek az egész meccsen alig néhányszor kellett védenie. Előnybe kerülve bátran nyúltunk a cserékhez, és jól tettük, mert a védelemben Petykó is hozta azt a szintet, mint védőtársai, és két cserejátékosunk egyszerre játszatása sem omlasztotta össze a csapatjátékot.
A félidő vége előtt még számos helyzet és két gól jelezte komoly szándékainkat. A félidő közepe táján Erdei továbbította a hálóba Hlavacska András passzát, majd egy szöglet-kombináció után egy szép lövéssel Hlavacska "Dundus" is feliratkozott a góllövőlistára. A góllövőlisára iratkozást ezúttal fizikailag is el kell képzelni, hiszen a spori szorgalmasan jegyzi a gólszerzőket, és reméljük, ebben a különversenyben is jól fog szerepelni valamelyik játékosunk.
Sötét mezben is csak a Studies a Kozeli tóban!
A második félidő elején is folytatódott a gólhenger, de ezúttal a minőségre is mentünk: Tinkó jobbról érkező félmagas beadását Hlavacska András kizárólag a legnagyobbaktól látható oxival küldte a hálóba. Sajnos azonban a gólok szépségét nem méri a bajnokság szervezősége, így erről a trófeáról adminisztratív okok miatt le kell mondanunk. Nem sokkal később aztán Tinkó majdnem ugyanonnan, ahonnan az előbb a beadást választotta, most lőtt, és lövése utat talált a hálóba, így nem sokkal fordulás után már 5-0-ra vezettünk.
A továbbiakban is sokkal többet birtokoltuk a labdát, és sokkal többet támadtunk, de kísérleteinket nem koronázta siker - főleg Görög bánt bőkezűen a helyzetekkel. A játék minden elemében jobbnak bizonyultunk, sokszor még az ellenfél térfelén is labdát tudtunk szerezni.
Egy kicsit sajnálhatjuk, hogy nem szereztünk még több gólt, de ennél jobban a Téli Bajnokságokban még soha senki ellen nem nyertünk, és az első fordulóban aratott nagy gólarányú győzelem valószínűleg, legalább egy hétig a tabella élére röpít minket.

Kozelito Tél - Kofola 5-0
   kezdő: Fehér - Erdei, Hlavacska A., Palágyi, Tinkó
   csere: Görög, Petykó
   gól: Hlavacska A. 2, Palágyi, Erdei, Tinkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése