2012. november 18., vasárnap

Another Brick in the Wall



Az elmúlt hetek győzelmi sorozatának köszönhetően csapattagjaink önbizalma akkorára nőtt, hogy már alig fértünk el az öltözőben, és a pályát fedő sátorba való bejutás is komoly gondot okozott. A nehézségek ellenére végül sikerült kellő számban megjelennünk a pályán, ahol e heti ellenfelünk, a Dinamo várt minket. A kiemelkedő csapatmorálnak köszönhetően ezúttal sem adódtak létszámgondjainak, de közismert tény, hogy nagy jelentőséget tulajdonítunk a fiatal tehetségek felkutatásának. Így a Kozelito Tél Utánpótlásnevelő Program (KUP) keretében Szemes Botond, egy elsőéves magyar szakos hallgató is kapott helyet a csapatban.
            A kezdőrúgást követően azonnal sikerült mezőnyfölényt kialakítanunk, így a mérkőzés elején több igéretes támadást is vezethettünk, de fegyelmezetten védekező ellenfelünk kezdetben meghiúsította próbálkozásainkat. Néhány perc elteltével azonban megtört a jég: Palágyi egyik lövése után a kapus középre öklözte a labdát, amelyre Hlavacska Tamás csapott le, és  a deja vu hatását kihasználva gyorsan meg is szerezte a vezetést. Bár a játék képe a gólt követően sem változott érdemben, azonban egy helyezkedési hiba után a Dinamo két játékosa is védő nélkül találta magát a hatosunkon belül. Ez önmagában még nem lett volna különbösebb probléma, azonban valahogy a labda is hozzájuk került, amit némi közjáték után sikerült a kapunkba juttatniuk. A kapott gól szerencsére nem zavart össze minket. Lendületben maradtunk, és Hlavacska Tamás elemi erejű lövését követően ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést (2–1). Nem sokkal később Kapitány cselezte át magát a Dinamo teljes védelmén, majd egy precíz lövés révén a kapusnak is mattot adott.
            A térfélcsere után a Dinamo több alkalommal is megpróbálta értésünkre adni, hogy még nem adta fel a meccset, de Tyukász hatástalanította a lövéseiket. Bár a mezőnyjáték érezhetően kiegyenlítettebbé vált, Palágyi egy egyéni akcióból megnyugtatóra növelte az előnyünket. Pár perccel később a félpályán lézengő Petykó döntött úgy, hogy rendkívül széles technikai repertoárjának öncélú bemutatása helyett inkább laposan a tőle öt méterre álló Szemesnek passzol, aki élt a lehetőséggel: a labda átvételét követően lehagyta védőjét, és a kapuba lőtt (5–1).  Kétfős szurkolótáborunknak nem kell sokat várnia a következő gólra sem. Ismét Szemes villant: megszerezte a labdát, megcsinálta magának a helyzetet, majd gólra váltotta azt. A magabiztos vezetés tudatában védekezésünk szokás szerint kissé esetlegessé vált, amelynek következtében a mérkőzés vége előtt körülbelül öt perccel ellenfelünknek sikerült még egy gólt találnia, azonban győzelmünk ekkor már nem forgott igazi veszélyben.
            Kombinatív, gyakran kifejezetten tetszetős játékkal sikerült ezt a mérkőzést is behúznunk. Nincs más teendőnk, mint jövő héten ugyanott folytatni, ahol abbahagytuk.
Kozelito Tél – Dinamo 6–2
kezdő: Tyukász – Petykó., Kapitány, Hlavacska T., Palágyi
csere: Szemes, Tinkó
gól: Hlavacska T. 2, Szemes 2, Kapitány, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése