2013. október 20., vasárnap

Ez is lecsúszott

Csak kapkodjuk a fejünket, hogy micsoda rangadó-eső vár ránk, vagy a mostanra naggyá lett történelmünk teszi, hogy minden meccsnek nagy a tétje, vagy a sorsolás szeszélye, de össze se tudjuk számolni, az elmúlt fordulókban hány fontos meccsünk volt, és ehhez a sorhoz méltó zárásként illeszkedett az 1. FC Sör elleni meccs, ami klasszikus hatpontos rangadónak ígérkezett, és lelkes követőink bizonyára emlékeznek még a szezonkezdet előtti emirátesz kupán zajlott feszültségtől sem mentes meccsünkre.
Ha már így alakult, akkor menjünk tovább a feszültséggel, mert az volt most is, akár csapaton belül, akár a két csapat között voltak odamondogatások, melyek szépen színezték, avagy rontották a hangulatot. Szabadrúgásgólok, büntető, anyázás - mondhatnánk, ha egy kereskedelmi tévé híradójában szerepelnénk.
Ami a focis részt illeti, Palágyi körülbelül tizenhat másodperc játék után előnyhöz juttatott minket, és felcsillant a remény, hogy olyan nagy különbségű győzelmet arathatunk, mint augusztusban. Aztán, hogy nem így lett, az hamar kiderült, mert a félidő közepén egy perc alatt két gólt kaptunk, az első egy iszonyatos bomba miatt, a másodikat egy megpattanó szabadrúgásból. Kellett a balszerencse bőven, tarolás helyett máris 1-2.
Aztán Tóth meglőtte a maga szokásos bombagólját, ezúttal a rövidbe, és félidőre már legalább döntetlennel mentünk.
A folytatásban mezőnyfölényünk és számos helyzetünk mellett a fokozódó idegesség nyomta rá bélyegét, tarkítva olyan hihetetlen epizódokkal, hogy az ellenfél csatára ütközött a következő meccsre az oldalvonalon belül melegítő sporttársakkal, és odalett az akció.
A vezető gólt ki más, mint Tóth szerezte, szabadrúgáskombinációból, Tinkó lekészítését követően.
Az utolsó percekre kissé beszorultunk, páran bírálták a pályán levő négyes összetételét, illetve elég súlyos helyezkedési hibák is voltak, ha már odáig nem döntöttük el a meccset, könnyen pontot veszthettünk volna. Az utolsó percben egy szöglet utáni kavarodás során egyik védőnk tisztázását becsúszásként értelmezte a játékvezető, és időntúli büntetőt adott az ellenfélnek. A hatalmas tétet mind átéreztük, de az ellenfél játékosa nagy nem találta el a kaput, így megúsztuk.
Eddig tehát négyből négy a mérlegünk, ráadásul már három erős csapatot is megvertünk, és csak azért vagyunk ötödikek a tabellán, mert egyel kevesebb meccsünk volt a többieknél.
Folyt. köv. két hét múlva
Kozelito Tél - 1. FC Sör 3-2
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska T., Palágyi, Petykó, Tinkó, Tóth
   gól: Tóth 2, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése