2013. október 27., vasárnap

Ötből öt



A régi recept: Tinkó beível, Palágyi lő
A cím nem a helyzetkihasználásunkat jelzi, azt ugyanis a harmincból hat írná le pontosan, hanem azt, hogy eddig ötből öt meccset nyertünk a Bölcsész Bajnokság idei kiírásában, ami akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha még ennyi sem elég ahhoz, hogy vezessük a tabellát. És hogy milyen út vezetett idáig?
Ha máskor esetleg szembesülnénk azzal a gonddal, hogy páran nem jönnek el, és létszámhiány állna fenn, ez most nem aktuális, hiszen nemcsak a szokásos gárda állt össze, hanem Hlavacska András is visszatért a légióséletből, és már a rendelkezésünkre állt; illetve Erdei is visszatért, ő azonban inkább a szurkolók között foglalt helyet. És ha már így adódott, a meccs utáni taktikai értekezleten pontosan az a nyolc labdarúgó vett részt, akik a két évvel ezelőtti álomcsapatot alkották.
A meccs papíron viszonylag nehéznek, de a múlt hetieknél talán mégis könnyebbnek, azt látva pedig, hogy az ellenfélnek nincs cseréje, nincs itt a gólkirálya, és mezőnyjátékosa áll a kapuban, fokozottan éreztük a reményt a három pont begyűjtésére.
Hlavacska Tomi fut versenyt
Alig néhány perc játék után szép összjáték után Hlavacska Tamás megszerezte a vezetést, és ha nem is legjobb, de összeszedett játékunkat nyújtva uralni tudtuk a pályát. Aztán Hlavacska András percei következtek, előbb kapufát lőtt, majd egy olyan lövést jegyezhetett, melynél a labda már túljutott a kapuson, de még a gólvonal előtt tisztáztak a védők. Soká tartott, mire sikerült megszereznünk második gólunkat, ezt Palágyi távoli lövése révén, de sokáig annak sem örülhettünk, mert a középkezdést rosszul helyezkedő védőink és elalvó kapusunk fölött egyből a kapunkba lőtték. Kicsit megilletődtünk, 2-1-ről folytattuk a játékot, szerencsére annyi azért volt bennünk, hogy még a térfélcsere előtt ismét megszerezzük a vezetést.
András és egy lendületes támadás
Azt vártuk volna, hogy ellenfelünk el fog fáradni, és egyre erősödni fog mezőnyfölényünk, ez azonban csak részlegesen következett be. Vezettünk szép akciókat, és most hátul is megvolt a kellő határozottság, illetve a labdakihozatalban való jártasság, talán támadásépítésben lehetett volna egy kicsivel több elképzelés.
Mindenesetre számos helyzetünkből néhány azért beakadt, András is letett egy duplát az asztalra ha már pályára kellett lépnie. A záró percekben kaptunk két bosszantó gólt, az elsőt szabadrúgásból, a másodikat szögletből emberelőnyös helyzetben, így összességében amúgy jó magyarosan 6-3-ra nyertünk.
A cikk írásakor a tabella még nem készült el, más csapatok eredményeiről nem tudunk, de az biztos, hogy legalább kettőt előzünk, és felértünk a dobogóra. Most szünet következik, ezúttal tényleg, két hét múlva ugyanezzel a lendülettel folytatjuk.
Kozelito Tél - ADK 6-3
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Petykó, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 2, Palágyi 2, Hlavacska A. 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése