2013. december 16., hétfő

Téli pihenő átmeneti focikálással

Mielőtt bárki azzal vádolna minket a Téli Bajnokságban való el nem indulásunk után, hogy zsoldoscsapat vagyunk, és nem is a játék szeretetéért játszunk, igyekezzük kijelenteni, hogy nem így van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy egy héttel az őszi idény lezárulása után egy szombat estén máris megkergettük a lasztit. Az alibi egy edzőmeccs volt a Hajcsatok ellen, amely a későbbiekben arra is alibit szolgáltatott, hogy a két csapat tagjai közösen menjenek a "könyvtárba".
Nem érezzük szükségesnek, hogy beszámoljunk az eredményről, hiszen felkészülési találkozóról van szó, a mi csapatunk eredményességét illetően legyen elég annyi, hogy Hlavacska Tamás megtalálta a góllövő cipőjét, és legszebb napjait idézően termelte a gólokat, de betalálta "a Bölcsész Bajnokság Rudolf Gergelye" is.
Új játékost nem avattunk, így a létszám inkább elégséges volt mint bőséges, de így is mintha hiba lett volna az összeszokottsággal, mindenesetre a csapatjátékunk akadozott egy kissé. De inkább a barátságos meccseken jöjjenek ki a hibák, amiket talán még lehet orvosolni anélkül, hogy tétmeccsen ütnének vissza. A labda nélküli mozgások kívánatos mennyisége, és a védekezés rendszere (területvédekezés / emberfogás, utóbbi egészpályás letámadássá való átalakítása) sok megbeszélnivalót adtak és még adnak is.
Egyébiránt csapatkapitányunk titkon reménykedett, hogy az esti időpontra mindenkinek sikerül kiheverni az előző éjjeli hosszas "tanulás" következményeit; és lehet hogy az előző estét addigra sikerült, de egyik, itt megnevezni nem kívánt játékosunk már napközben elérte azt a boldogságszintet, ami hangulatának lehet hogy jót tett, de a pályán nyújtott teljesítményének egyáltalán nem. Az új etikai kódex jelenleg kidolgozás alatt áll.
De hagyjuk most a világmegváltó ötleteket, a lényeg az, hogy a bajnoki szünet ellenére is aktívkodtunk egy kicsit, és erős a gyanúnk, hogy még fogunk is a télen.

1 megjegyzés: