2017. március 18., szombat

Elúszó remények

Palágyi kéri, hogy ő legyen a tragikus hős.


Sok-sok nehézség és készülés után elérkezett a tavaszi idény első, egyben az alapszakasz utolsó meccse. A téli átigazolsói szezon legnagyobb érdeme, hogy sikerült egyben tartani a keretet, és úgy tűnik egyben rábeszélni Erdei Tamást, hogy hosszú kihagyás után újra feltűnjön csapatunkban néhányszor. A meccs érdekessége, hogy a téli bajnokságban Tinkó belülről bomlasztotta a Bozsikot, azt ugyan nem sikerült elérnie, hogy ellenfelünk vonja vissza nevezését a teljes szezonra, de legalább néhány bizalmas információhoz hozzájutottunk.
Nagy a küzdelem
A meccsről, hát arról lehetőleg röviden beszéljünk. Az ötödik perc táján szöglet után ragyogó egyéni villanással gólt szerzett ellenfelünk gólkirályjelöltje, és még a félidő közepe előtt megkaptuk a másodikat is, amidőn kapusunk felszabadítása az elé ugró csatár testére és onnan a hálóba pattant. Hihetetlen, hogy egy ilyen fontos meccsen ilyen peches, sőt bohózatba illő gólt kapjunk... bár a megszokhattuk volna, hogy a Bozsik ellen mindig kapunk valami hasonlót.
2-0-lal gyakorlatilag el is dőlt a sorsunk, mert mint a meccs előtt már tudtuk, csak három ponttal juthatunk be a felsőházba. Az meg, hogy kétgólos hátrányból megfordítsuk a meccs állását, valószínűtlennek tűnt. Sajnos a meccs képét tekintve is.
Persze mindent megpróbáltunk, amit lehetett, de igazából azt kellett látnunk, hogy gyengébbek vagyunk ellenfelünknél egyénileg is és csapatként is. A második félidőben már kockáztatnunk kellett, aminek sanyarú következménye lett, hogy kinyíltunk hátul, lekontráztak minket, és persze felróható, hogy nem zártunk vissza elég gyorsan védekezni, de hát ez igazából része annak a problémának, hogy jobb csapat ellen játszottunk.
Elcsúsztunk
Az eredményjelző mutatott 0-4-et is, és akár egy zakóba is belefuthattunk volna, de ezt méltatlannak éreztük volna. Purosz lőtt két gólt, ha már elhozta a boltból az ország utolsó galléros-kutyatappancsos sárga focimezét, mindkét gólt balszélről laposan belőtt beadás után egyébként. A végefelé még volt két nagy helyzetünk ami kimaradt.
2-5 a vége, elég súlyos, és elúszott vele a felsőház, a tavasz többi részében a kiesés elkerüléséért hajtó csapatok között versenghetünk. Ezzel az is biztos, hogy történetünk során először gyengébb helyezést érünk el idén, mint egy évvel korábban.

Kozelito Tél - Bozsik Program 2-5
   kapu: Fehér
   mezőny: Erdei T., Görög, Hlavacska A., Palágyi, Purosz, Tinkó
   gól: Purosz 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése