2017. március 5., vasárnap

Emírek földjén

Újabb edzőmeccshez érkeztünk, nagy lelkesedéssel, de annál kevesebb emberrel. Mondjuk úgy, hogy most adtunk játéklehetőséget azoknak a játékosainknak, akiknek a bajnokikon úgyse.
Az első meccsen az EBB69 ellen Purosz duplájával gyorsan előnybe kerültünk, csatárunk egyet távolról, egyet ziccerből akasztott be; és mint kiderült, elég nagy szükség volt a két gólra, mert szétfutottak minket, nemhogy támadni, de védekezni is alig bírtunk a meccs záró négyötödében. Meg kell vallani szerencsénk is volt, a kapufa négyszer, Fehér számlálatlanszor védett meg minket az újabb góloktól.
A második meccsen, az elődöntőben a Hajcsatok elleni derbi következett, ami a két csapat keretét nézve könnyen tragikus lehetett volna. A 2-0-s előny azonban itt is hamar összejött, Purosz és Görög összjátékainak köszönhetően. A megszerzett előnnyel azonban felelőtlenül bántunk, hiányzott az a profi mentalitás, amivel előnyben ráülünk a labdára vagy öljük a játékot amíg le nem telik a játékidő. Így lehetőséget adtunk ellenfelünknek, hogy ragyogó csatáraikkal megfordítsák az eredményt. Sajnos az is igaz, hogy csapatrészeink között nagy volt a távolság, így gyakran kerültünk létszámhátrányos helyzetbe, igazából akármelyik térfélen. Purosz azért csak szórta a gólokat, az utolsó percben szabadrúgásból egygólosra faragta hátrányunkat, de akkor már nem volt idő egyenlíteni.
Az utolsó fordulóban az AirXanyival kerültünk össze, és nagyon fogadkoztunk, hogy most nyerünk, és miénk lesz a bronzérem. Az iram azonban nem volt ehhez méltó, egyszerűen már nem bírtak futni a csapatok. Mi különösen nem. Bosszantóan akadozó csapatjátékunk miatt igazából nem is voltunk fölényben, az ellenfélnek is megvoltak azok a helyzetei amiből gólt érhetett volna el. A második félidő derekán kétszer szereztük meg a vezetést, Csete és Purosz ragyogó villanásai révén. Fehér külön kéri, hogy említsük meg, Csete ziccerét az ő hosszú kidobása készítette elő, amit annál szívesebben jegyzünk fel, hogy kapusunk így pont a 100. meccsén jegyezhetett asszisztot. Az előny azonban nem volt elég, mindkétszer engedtünk egy-egy gólt az ellenfélnek, másodjára a legutolsó másodpercekben. Bosszantó, de a jobb gólkülönség miatt így is miénk lett a bronzérem.
Emirátesz kupa
   Részt vettek: Csete, Fehér, Görög, Purosz, Szőllőssy, Tinkó
   gól: Purosz 7, Görög, Csete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése