2018. február 10., szombat

Ezt nem tesszük ki az ablakba

 A felsőházba jutási versenyben ezen a héten a Torpedo volt az ellenfelünk. Az ukáz pedig úgy szólt, hogy nyerni kell, és irány a felsőház. A megvalósítás majdnem pont így sikerült. Szóval szépen összejöttünk, fogadkoztunk, mindenki elmondta, milye fáj, és kezdődhetett a nagy meccs.
Körülbelül kettő perc után hátrányba kerültünk, nem tudtuk lereagálni, hogy a mélységből üresen mozog be egy ember, és akkor ő szabadon lőhette ki a hosszút. A félidő közepén lett 0-2, hát azt nehéz lett volna elkerülni, egy ezredmásodperc időt hagytunk az ellenfélnek aki a térfél közepéről kegyetlenül beverte a jobb felső sarokba. Sajnos az eredmény a játék képét tükrözte. Messze voltunk csúcsformánktól, hát meg igazából attól a szinttől is, amit ezen a szinten hozni illene. Feltűnő volt, hogy mennyire nem találjuk meg egymást passzokkal, nem segítünk egymásnak, a hosszú passzokat, íveléseket meg egyáltalán semmilyen siker nem koronázta. Gondot okozott az olyan helyzetek megoldása is, mint amiből az első gólt kaptuk, hogy mélységből beindul valaki, és gyakran gondot okozott szimpla passzok átvétele is..
Szőllőssy ki tudja hány hónap után tért vissza, és egyből fogadalmat tett egyéni gólátlagának megjavítására, ennek jegyében övé is volt az első félidő legnagyobb helyzete, de a kapus védte a próbálkozást. A második félidőben talán mintha kicsit stabilabbá váltunk volna, egy ideig legalábbis nem kaptunk újabb gólt, és helyzetecskékig is eljutottunk. Sajnos lövéseinket nem kísérte szerencse. A félidő közepén aztán bekaptuk a harmadik gólt, és színpadias jelenet keretében kapust cseréltünk: Benedek kiment a mezőnybe, Tinkó állt a ketrecbe. Lehet hogy kezdeni kellett volna így, ám sajnos ez a kétségbeesett csere sem volt alkalmas a mérkőzés állásának megfordítására. Sőt...
Egy szabadrúgás-kombináció után bekaptuk a negyedik gólt is, rettenetesen buta dolog volt, rögzített helyzetnél nem lett volna szabad úgy felállni, hogy a kapufától egy méterre álló csatárt üresen hagyjuk. És akkor a véghajrában jött még egy nagy összeomlás. Mondhatjuk úgy, hogy az egyenlítés reményében kitámadtunk, és valóban egy 0-4-re értelmetlen lett volna ráülni bekkeléssel, de ugyanilyen értelmetlen volt elrohanni előre és sorozatosan hagyni, hogy lekontrázzanak minket. Ha két csatár üresen viheti a labdát a kapusra, az gól lesz, ezt azért felmérhetjük előre. Így jutottunk el egy hetesig, és igazából megérdemeltük, mert taktikailag, technikailag, futómennyiségben mind alulmaradtunk. 
Kozelito Tél - Torpedo 0-7
   kapu: Benedek, Tinkó
   mezőny: Benedek, Flösser, Görög, Hajdú, Palágyi, Sánta, Szőllőssy, Tinkó
   gól: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése