2019. április 7., vasárnap

Gól, gól, gól

Az élet kegyetlensége és más tényezők állították össze mostani kezdőcsapatunkat. Néhány órával kezdés előtt még más felállásra számítottunk volna, persze létszámra így is megoldottuk. Külön örüm, hogy Pálfy Áron először lépett pályára a mi képviseletünkben.
Viszonylag gyorsan elintéztük, hogy hátrányba kerüljünk, mert mi kapaszkodni szeretünk, és 0-1-nél is kényelmesen sétálgattunk a támadó térfélen miközben bekaptuk a másodikat. Ennyi gólelőny után felébredtünk, szép akció végén, miután a védelmet széthúztuk, Palágyi kapta a passzt jobból, és lőtte ki a jobba alsó sarkot, ezzel megszerezte kétszázadik gólját. Alig valamivel később Tinkó ment el a jobbszélen, beadását Palágyi a hosszú oldalon érkezve a léc alá vágta. Ezzel felhoztuk magunkat döntetlenre, és mehetett volna a meccs akár sikeresen is. Ehelyett inkább úgy határoztunk, beszedünk három perc alatt három gólt. Először egy ember cselezhette le teljes védelmünket, aztán egy szabadrúgást kaptunk be, végül egy távoli, eredendően nem is olyan jó, de megpattant lövés került a kapunkba.
Talán még nem is dőlt el ezzel a meccs, csak kényszerpályára lettünk állítva, hogy kapaszkodnunk kell. A játék képének irányítását átvettük, és sokkal többet támadtunk. Egy szöglet után Hursán verte be olyan kegyetlenül a labdát a hálóba, amilyen kegyetlenül csak Torquemada bánhat a legmegveszekedettebb eretnekekkel. Sajnos ezt nem sikerült megismételnünk, és bár egyes periódusokban teljesen beszorítottuk az ellenfelet, és sorban rúgtuk a szögleteket, azokból már nem született újabb gól.
Kísérteties hasonlóságot mutat ez a meccs az őszivel, akkor is az elején felelőtlenül nagy gólelőnyt adtunk, ami után kapaszkodtunk, és faragtunk valamit a hátrányon, de nem eleget. Tavasszal eddig kér meccsen nulla pont a mérlegünk, azon túl, hogy most rúgtunk három gólt, sokra büszkék nem lehetünk. Ezt az eseménysort pozitív narratívába foglalni nehéz lenne. Fennállásunk tizedik évében kezdeti nehézségekre hivatkozni azzal az ígérettel, hogy majd szezon végére összeállunk, szintén nem lenne túl hiteles.
Kozelito Tél - KRE Főnixek 3-5
   kapu: Mozol
   mezőny: Biró, Hursán, Palágyi, Pálfy, Studniczki, Tinkó
   gól: Palágyi 2, Hursán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése