2022. április 30., szombat

Osztálykülönbség

 Szép áprilisi napsütésben érkeztünk idénybeli második meccsünkre, illetve az első A ligás csapat ellenire, a már sok nagy csatában megtalált Szent Anna ellenében. Elvileg a mi esélyeinket növelte, hogy az ellenfélnek nem jött el a kapusa, csak a helyszínen derült ki, hogy a miénk sem. Így ideiglenes jelleggel Görög húzott kesztyűt, és már indítottuk útjára a labdát (Illetve a labdaindítás és kesztyűhúzás sorrendje fordítva volt). A történelemben már számtanaszor tapasztaltuk, hogy az utolsó másodpercben, mentális felkészülés nélkül, A ligás csapat ellen vészkapust betenni nem egy életbiztosítás, és így mezőnyben is egyel kevesebben lettünk.

Az első percben már hátrányba kerültünk, amikor egy felívelés pont ráesett a csatár fejére, ő pedig védő és kapus közül a hálóba fejelte a labdát. Alig két perccel később egy laposan belőtt szögletbe szúrt bele a mi játékosunk olyan ütemben, hogy a kapunkba vágódjon a pettyes. Kicsit úgy éreztük magunkat, mint a válogatott Irapuatóban. Szét is csúsztunk, előre játékunk is pontatlan, sallangokkal, felesleges ívelésekkel, bő átvételekkel volt inkább tarkítva, mint bármi veszéllyel a kapura. De védelmünkben is voltak éppen akkora lyukak, hogy az ellenfél pontos bejátszásokkal megtalálja a csatárait, és újabb és újabb gólokat lőjenek. Nyilván egy topon levő kapus legalább a felét megfogta volna, most nem állt elő ez a helyzet, és félidőben, írd és mondd, 0-5-re égtünk. 

Kevés pozitívum egyike, hogy nem zuhantunk még jobban össze, sőt a második félidőre mintha felébredtünk volna. Egyes szakaszokban domináltunk is. Ha nem ötgólos hátrányból kell felállnunk, csak kettőből, talán sikerülhetett is volna. A félidő közepén, többedik szépen kijátszott akciónk után Kántor préselte át a labdát a gólvonalon, legalább a becsületgólt megszerezve a csapatnak, Ezután megint kaptunk egyet, majd Kozma értékesítette a helyzetét.

 A vereség súlyos, de megegyeztünk abban, hogy elfelejtjük és keveset beszélünk róla; a kötelező elemek említése után a blogon is ehhez tartjuk magunkat.

Kozelito Tél - Szent Anna FC 2-6
   kapu: Görög
   mezőny: Kántor, Kozma, Mati, Osvald, Tinkó
   gól: Kántor, Kozma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése