2013. február 24., vasárnap

Századosok

A mai Emirates-kupával megkezdődött a felkészülés a tavaszi bajnoki idényre, és bátran mondhatjuk, hogy mentális erőben majd szétveti a csapat a világegyetemet, oly hosszú idő után először sikerült benevezni egy kupára, nagyjából el is jöttünk, és aki ott volt az mind égett a vágytól, hogy a bajnoki idény megnyitójára csúcsformába lendüljön, illetve most is előmozdítsa kis csapatunk szekerét.
Ismét pályán a sárgák
A sorsolás szeszélyéből adódóan a legkönnyebbnek ígérkező meccsel, a Dinamo ellenivel kezdtük meg a szereplést. A kaput most Tinkó vállalta magára, és mivel a pszichikálisan döntő fontosságú első lövést megfogta, bízhattunk abban, hogy ez a poszt ma is csapatunk egyik erőssége lesz.A góllövést kezdetben Hlavacska Tamás vállalta magára, ki más is tehette volna, három ügyes góljával még az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, onnantól pedig kicsivel többet koncentrálhattunk a taktikai variációk begyakorlására. Ez sem ment siker nélkül, a második félidőt is végigtámadva előbb az ifjabb Hlavacska pöcizett egy gólt, majd Palágyi is duplázott, összességében tehát igen masszív győzelmet arattunk.
Statisztikusaink kiszámolták, hogy ekkor két csatárunk, Hlavacska Tamás és Palágyi is 99-99 gólnál tartottak a csapat örök góllövőlistáján, végső stádiumába lépett tehát a százgólos álomhatár elsőként való eléréséért folyó verseny.
Sok helyzet volt, és sok maradt ki
Ezt közöltük is az érintettekkel, persze abban a biztos tudatban, hogy ez nem fogja önzőzésre ösztönözni őket, és hogy valóban nem, arról a Hajcsatok elleni derbi első félidejének közepén történtek árulkodnak igazán. Akkor a kapusról az oldalvonal felé kipattanó labdát Hlavacska Tamás emelt vissza a kapu elé, amit Palágyi közelről könnyedén fejelhetett a kapuba.És talán ez is volt a jellemző kép, hiszen bár csak ez az egy gól született a félidőben, szinte sátrat vertünk az ellenfél térfelén, és megdöbbentően sok alkalmunk volt a gólszerzésre. A második félidőben, egy kaput jól érző csatár, Görög növelte előnyünket, aki a csékái posztért folytatott riválisa, Hlavacska András kiugratását váltotta gólra, majd Amberboy lőtt két gólt két szép lövésből.
A derbi presztízsét tekintve a 4-0-ás állás legalábbis megdöbbentő volt, bár mi tulajdonképpen örültünk. Ellenfelünk mindent megpróbált, néha be is szorított minket kapunk elé, néha Tinkó, néha a szerencse mentett meg minket a bekapott góltól, illetve egyszer Görög tisztázott becsúszva az üres kapuval szembenálló csatár elől. Aztán sokadszorra már csak be kellett kapni egy gólt. De nem keseredtünk el, és Hlavacska András földöntúli bombájával ismét beköszöntünk. Itt tehát egy 5-1-es diadal lett a miénk, ami a három pont mellett presztízsnövekedést is hozott a konyhára, és eltörölte azt a szomorú emléket, hogy a Hajcsatok ellen már két éve nem nyertünk.
András passzol, Tomi átlépi, és bent a gól
 Harmadjára a Chelski Londongrád ismeretlen, de annál erősebb csapata ellen tettük próbára tudásunkat. Utólag úgy tűnik hogy a nagy mentális erőnk itt kissé leeresztett, illetve a két korábbi meccs felőrölte véges fizikai erőállapotunkat, ami visszaütött. Mindenesetre tíz perc játék után hátrányba kerültünk. Egy perccel később Hlavacska András felpasszát testvére átlépte a hatoson belül, ami így a kapust becsapva a kapuba gurult, némileg szerencsésen egyenlítettünk tehát. Térfélcsere után mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, végül Palágyi beadása után Hlavacska Tamás lőtt közelről a kapuba, amivel a vezetést is megszereztük, illetve második gólgyárosunk is meglőtte századik gólját a csapatban. De figyelmetlenségeinket az ellenfél szigorúan büntette, és bár a kapufa kétszer megmentett bennünket összességében szerencsénk sem volt, ami 2-1 helyett hamarosan 2-4-es állást eredményezett. Ekkor kapust cseréltünk, Tinkó kirontott a mezőnybe, de ekkor már ez is kevés volt. Kinyíló védelmünk és könnyelműségünk mellett az ellenfél szerzett újabb gólt, ami után Hlavacska András szemfüles gólja csak a lelkünkre lehetett némi gyógyír, a 3-5-ös állás még így is vereséget jelentett. Pedig döntetlennel a kupagyőzelem is meglett volna.
Az Emirates Cup Reloaded I-en 2. helyet elért csapat:
   kapusok: Görög, Tinkó
   mezőnyjátékosok: Amberboy, Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Petykó, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 4, Hlavacska A. 4, Palágyi 3, Amberboy 2, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése