2013. február 1., péntek

Téli hírek

Február elsejével lezárult az átigazolási szezon, és mondhatjuk, hogy aktívan töltöttük, mert két régi-új igazolásunk is van. Egyrészt Görög, akit a holland Eredivisie-ben szereplő FC Groningen fél év után egyoldalú szerződésbontással eltanácsolt, nevelőegyesületében fogja folytatni, másrészt a legutóbb a Bayern München-nél légióskodó Erdei Tamásért is képesek voltunk lecsengetni az amúgy igen magas kivásárlási árat, így nevezett hátvédünk ismét köztünk fogja kergetni a pettyest.
Kapcsolódó téma, hogy a menedzsment összedugta a fejét a posztok tisztázásának ügyében, és igyekezett házon belül megoldani a kérdéseket, nehogy véletlenül közgyűlést és szavazást kelljen összehívni. Végeredmény az lett, hogy a csapatkapitányi jogok a tavaszi szezon végéig Hlavacska Andrást illetik. Ezt a tavalyi csk, Görög Dániel vonakodott elismerni, és ragaszkodott hozzá, hogy ha már megbukott, akkor bukjon felfelé, és egy köztársasági elnökhöz hasonló szerepkört követel magának. Egy biztos, hogy érdekes hatalmi harcnak lehetünk szemtanúi tavasszal.
Másrészt Hlavacska András mandátumának meghosszabbítása azt is jelenti, hogy az őszi igazolások, Tyukász és Kapitány is velünk maradnak tavaszra, a megerősített keretű csapat pedig a bajnoki cím egyik legfőbb várományosa lehet.
A gyakorlatiasabb téren pedig arról kell beszámolnunk, hogy a Görög Dániel Kupa keretében megvívta idei első tétmeccsét a csapat, amivel a tavaszi bajnoki szezonra való felkészülést is megkezdtük, ráadásul mindjárt kupagyőzelemmel.
Az első gólunkat Rédey vállalta, majd hamarosan hátrányba kerültünk, és Hlavacska Tamás megérkezése kellett ahhoz, hogy a támadójátékunkban megjelenjen a potencia. Vele viszont rendszeresen sikerült behatolnunk az ellenfelünk védelmének testén található résekbe, ami végső soron hangulatjavító intézkedésnek sem volt rossz.
Aztán voltak gyengébb és erősebb periódusaink is, az idény elejei formára most még hivatkozhatunk, illetve hiányzott egy igazi kapus, de azért a három éves rutin és szervezettség is megjelent, amivel összességében megnyertük a meccset, és vele együtt a kupát is, a végén jelentőssé váló gólkülönbséggel.
A meccs után Tinkót ünnepelte a csapat, aki a tagok közül elsőként érte el a századik meccsét, melyhez szerkesztőségünk innen is gratulál!
Kozelito Tél - GDFC 18-11
   kapusok: Erdei, Görög, Hlavacska A., Petykó, Tinkó
   mezőnyjátékosok: Erdei, Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Hursán, Petykó, Rédey, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 8, Hlavacska A. 3, Tinkó 3, Görög 2, Rédey, Erdei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése