2015. október 3., szombat

Régi erkölcs s spártai férfikar

A csapat közvéleményének engedve egy Berzsenyi-idézet került a címbe. Aki segédlet nélkül felismeri, hogy melyik versből van, értékes ajándákot nyerhet.
A lényeg a lényeg, a második fordulóban sem számíthattunk sem könnyebb ellenfélre, sem erősebbb keretre, mint az elsőben. Egészen pontosan ugyanaz az öt játékos állt ki, mint a múlt héten, annyi köünnyítéssel, hogy most kezdésre odaért mindenki. Illetve nagy erővel töltött el minket annak a másfél évvel korábbi meccsnek az emléke, amikor az addig pontot sem vesztő Mász FC-t Palágyi és Hlavacska András góljaival végül megvertük.
A csere nélküli felállás akár végzetes is lehetett volna, de szerencsénkre az ellenfélnek sem volt cseréje, ezért nem emelkedtek fölénk futómennyiségben. A játék első percei tapogatózással kezdődtek, aztán amikor úgy gondoltuk, hogy már érdemes belekezdeni, Palágyi mintegy tíz méterről a hosszú alsó sarokba bikázta a meccs első gólját.
Az első félidőben több világrengető esemény nem is történt, talán valamivel több helyzetünk volt, de ezt csak a patikamérleg jelezte, és különben is ezen a szinten nem lehet elkönyvelni egy meccset, mert egyetlen hiba végzetes lehet.
A második félidő közepe táján Palágyi harmincméteres ívelése találta meg Hlavacska Andrást az ellenfél hatosán, aki előbb mellre vette a labdát, majd parádés mozdulattal a hosszú felső sarokba lőtt. Ez valószínűleg olyan gól volt, amire még sokáig fogunk emlékezni. Annyi biztos, hogy a liga vezérkara a pálya szélén ült, és szorgalmasan jegyzetelt...
Sajnos a meccs ezután rossz fordulatot vett, hagytuk kiegyenlíteni az ellenfelet, pedig odáig voltaképpen egészen taktiksan, ügyesen, egymásra figyelve, erőt beosztva játszottunk. A kiegyenlítéshez is enyhén szólva ki nem kényszerített hibák vezettek. Először egy félpályás ívelés ment el a hatoson belül felugró csatár, hátvéd és kapus fölött, és esett be a kapuba, másodszor pedig egy bedobás után kezdett egy játékos cselezésbe a saját hatosunkon, aminek labdavesztés, és azonnali gól lett a következménye.
Azért szerencsére volt még bennünk erő, tudtunk menni előre, és annyit elértünk, hogy Hlavacska András ki tudta ugratni Palágyit a jobb oldalon, aki ismét megszerezte a csapatnak az előnyt. Itt volt az ideje, két perccel előtte egy szokásos döngő kapufával jeleztük igényünket a győztes gólra. A hátralevő két percet aztán kivédekeztük. Na jó, akkot említésre méltó az is, hogy egyszer a kapusunk által védett labda egy védőnk testéről pont az üres kapu és a csatár közé pattant vissza, de kapusunk valami kengurukra jellemző ugrással földön fekvésből hátrafelé repülve tisztázni tudott.
A vége tehát 3-2-es megérdemelt győzelem lett, és ezzel az első pontjainkat szereztük az idei bajnokságban.
Kozelito Tél - Mász FC 3-2
   kapu: Tinkó
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi
   gól: Palágyi 2, Hlavacska A.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése