2015. október 11., vasárnap

Tündér szerencsénk változandó, hol mosolyog, hol utálva néz ránk

Sziasztok!
Krónikásunkat, mint rendesen, most is azzal nyaggatták társai közvetlenül a meccs után, hogy ugyan mi lesz a blogbejegyzés címe. Nos, eredeti ötlet híján Berzsenyihez nyúltunk vissza. Aki önerőből felismeri a verssort, az értékes jutalmat nyerhet!
A harmadik fordulóban, a The Signed ellen az a furcsaság esett meg, hogy volt cserénk. Egy. Először a szezonban.
Tóth gólja
Ennek megfelelő lelkesedéssel, erőnket nem kímélve kezdtük a meccset. Labdabirtoklási mutatóink ugyan nem voltak olyan nagyon jók, de a vezetést hamar megszereztük: Palágyi ugratta ki Tóthot, aki a jobb oldalról egyből lőtt, lövése a kapus lábát is érintve a hosszú alsó sarokba jutott.
védekező formációban
Az előny megnyugtatott minket, a meccs képe viszont egyáltalán nem volt megnyugtató, sokkal inkább védekezni kényszerültünk, mintsemhogy újabb támadásokat vezethessünk. Az első félidőben Porkolábnak és Palágyinak volt még egy-egy nagy helyzete, de ezzel kifújt. A mi hatosunkon pedig elég gyakran ismétlődtek az izgalmas helyzetek, védőinknek és kapusunknak nagy mentéseket kellett bemutatniuk, illetve írd-és-mondd három alkalommal a kapufa mentett meg minket.
Küzdésből amúgy jelesre vizsgáztak a fiúk, csak a labdabirtoklás és a saját térfélről való labdakihozatal nem ment úgy mint pl. Hlavacska András jelenlétében szokott menni.
A második félidőben kissé felpörögtek az események. Kezdve azzal, hogy az ellenfél kapusa elkezdett mezőnyjátékost játszani, illetve legalábbis a félpályáig feljött, de ritkán ért labdába, ezért a létszámbeli fölény nem érvényesült. Ettől még sok lövése volt az ellenfélnek, közte sok veszélyes, és sok rossz,  de ezt nem a taktikaváltásnak tudjuk be. Aztán egy gólt is kaptunk, kicsit rosszul tolódtunk, és üresen maradt az ember.
az első bekapott gól
De ez nem tört össze minket. Alig valamivel később Palágyi hozta fel a labdát két ellenfél között, majd jobbra Göröghöz játszott, ő pedig egyből a hosszú felső sarokba lőtt. Tanítanivaló gól volt, rásadául ismét nálunk volt az előny. Az meg már csak csemege, hogy a kapitány az 50. gólját szerezte a csapatban.




Hlavacska Tamás gólja: a labda és a baba együtt a hálóban
Ismét csak rövid időnek kellett eltelnie, mire Hlavacska Tamás próbálkozott kapura íveléssel a saját térfelünk közepéről. A labdába az ellenfél kapusa belekapott, és az lelassult, de így is a gólvonalon túlra jutott.
A maradék mintegy tíz percben a hősies védekezés dominált. Illetve inkább a hősies, mint a védekezés. Sokat köszönhetünk az ellenfél helyzetkihasználási mutatójának, és Tinkó kapus mentéseinek. Utóbbiban bizonyára az új kesztyű is közrejátszott. Egy hajmeresztően rossz kapuskidobás után az üreskapus helyzetet is megúsztuk.
Valamikor a végefelé kaptunk még egy gólt, de csak hogy szoros legyen a vége. Aztán még görögnek volt egy nagy helyzete, de a kapus védte. Az utolsó percekben meg arra rúgtuk a labdát, amerre álltunk. És így sikerült megtartani az előnyt a lefújásig.
Három forduló után hat ponttal egész tűrhetően állunk eddig. A mostani győzelemmel Fehér Renátó születésnapjára is szeretnénk sok boldogságot küldeni. Meg hát nekünk még él emlékeinkben a tavaszi 9-2, és örülünk, hogy ebből legalább egy keveset tudtunk törleszteni.
Kozelito Tél - The Signed 3-2
   kapu: Tinkó
   mezőny: Görög, Hlavacska T., Palágyi, Porkoláb M., Tóth O.
   gól: Tóth O., Görög, Hlavacska T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése