2018. április 15., vasárnap

vidám vasárnap

A tagok előzetes kérésére, a vasárnapra csúszó meccsre tekintettel lett a Hit Gyülekezetéhez tartozó kifejezés a cikk címe. A keretkialakítás szokásos nehézségeit tekintve persze a bibliai alapokat is címül vehetnénk: "Így beszéljetek inkább: az igen igen, a nem nem. Ami ezenfelül van, a gonosztól való." (Máté 5,37) Ugyanis megint utolsó pillanatban kellett kiderülnie, hogy mégsem vagyunk meg, és már nem először kellett kapus és csere nélkül, gyakorlatilag esélytelenül kiállnunk egy bajnokira. Szereplésünkre nézve jellemző kép, hogy a bajnokság legjobb játékosai közül kettő civil ruhában ül a pálya szélén, kapusunk otthon regenerálódik, öt leglelkesebb játékosunk pedig erejét megfeszítve próbálja menteni a menthetőt.
Az első percben hátrányba kerültünk, ami katasztrófát vetített elő, de körülbelül a második percben helyreraktuk a dolgokat, Hlavacska Tamás meglőtte a védjegyeként működő szélen elfutós gólját, a változatosság kedvéért, most nem a hosszúba, hanem a rövidbe. És itt álljunk meg, nem lehet kiélvezni a pillanat szépségét, mert negyedik meccsünkön az első gólunkat lőttük. Sajnos nem sokáig tartott az öröm, mert hamarosan 1-3-ra módosult az állás, helyezkedési hibáinkat is köszönhetően.
Félidőben a mezőnyben még a szokásosnál is gyengébben teljesítő Görögöt inkább a kapuba dugtuk el, Tinkó így a mezőnyben bizonyíthatott. A cserével rettenetes kockázatot vállaltunk, de a mezőnyjátékunk legalább új lendületet kapott. És tényleg, helyenként ötletesen, hatékonyan játszottunk, az egyre nyilvánvalóbb vereség ellenére azt kell észrevételeznünk, hogy minden mezőnyjátékosnak voltak klasszis megmozdulásai, amit ha szervezetté tudnánk tenni, akkor nem a kiesés ellen kellene küzdenünk hanem a dobogóért. Csak hát talán a csapatszintű szervezettség nem igazán működik, és ami ennél is fontosabb, csere nélkül nem bírtuk az iramot. Voltak helyzeteink, két klasszikus ziccerünk, amikor csatárunk félpályától csak a kapusra vihette a labdát, de ezek kimaradtak. Ellenfelünk pedig a harmincadik játékperc után már futómennyiségben is felülmúlt minket, és ők határozottak voltak a kapu előtt is.
A vasárnap vidámságát egyedül a végre megszerzett első gól szolgálja.
Kozelito Tél - Zsuga Bonito 1-8
   kapu: Tinkó, Görög
   mezőny: Görög, Hlavacska T., Palágyi, Sánta, Tinkó
   gól: Hlavacska T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése