2018. június 24., vasárnap

Belgium



A szezonzáró mini-VB-n Belgium képviseletében vettünk részt. Az élet kegyetlensége folytán megint felfordult a keretünk és sorban mindenki lemondta a szereplést, és megint a föld alól kellett embereket hozni, hogy kiállásra érdemes csapatunk legyen.
Nagy a sebesség
Első meccsünkön Panama ellen jól kezdtünk, Hursán indítását Tinkó Márk (aki a Tinkó M. név elégtelensége miatt Tinkó II-ként fogunk rövidíteni) a lév alá vágta. Néhány perc játék után látszott hogy jobbak vagyunk, fölényben játszottunk, és rugdostuk a helyzeteket. Sajnos helyzeteink mind kimaradtak, két kapufát rúgtunk, naggyá tettük a kapust, és így tovább. Szokatlan volt természetes és magas füvön játszani, minden mozdulatnál tekintetben kellett venni, hogy ez máshogy tapad, és jobban fékezi a labdát, mint a megszokott műfű. A meccs végén az ellenfél három kapura lövésből szerzett két gólt, és elvesztettük a meccset. A játék képe alapján ennél nagyobb szégyen a labdarúgás fogalmát nem érhette volna.
Második meccsen a csoportfavorit Tunéziával játszottunk. Összeszedtük magunkat és az első meccsnél koncentráltabb játékkal, több futással, szorosabb emberfogással operáltunk. A csoportmeccsek egyik legszínvonalasabb meccsét láthatták a nézők. Sajnos a pengés fiatalok ellen ez is kevés volt, összességégben 2-0-ra kikaptunk.
Hősies mezőnyjáték
Három óra szünet következett, ami alatt kártyázni kellett volna, azt sajnos nem lehetett, így összes időnket a "nüanszok" szó ismételgetésébe és matekozásba öltük, és kiszámoltuk, hogy Anglia ellen ötgólos győzelemmel még továbbjutunk, ergo a saját kezünkben van a sorsunk.
Ennek megfelelő elánnal vetettük be magunkat a küzdelembe, és hamarosan meglett a vezetés, amint Tinkó II megtréfálta a kapust, majd az üresen maradt kapuba gurított. Ezt kiegyenlítette az ellenfél, de ismét megszereztük a vezetést, Kántor sarkazása révén. Mindkét részről bátor és nyílt játékot, VB-hez méltó színvonalat láthattak a nézők. Sok helyzetünk volt, Tinkó II-nek megint volt egy kapufája, illetve egy egészpályás ívelés után majdnem sikerült a kapuba csúsztatnia. A mi kapunk előtt is voltak meleg pillanatok, kétszer a gólvonalról tisztáztunk. Az eredmény viszont már nem változott, a 2-1-es eredmény azt jelenti, hogy Anglia jutott tovább helyettünk, de legalább győzelemmel és emelt fővel távozhattunk. Közkeletű vélekedés, hogy Panama ellen kellett volna győzni, nem engedhettük volna meg, hogy a csoport legkevésbé erős csapata ellen ne szerezzünk pontot.
Itt épp gólt kaptunk

Szolgálati közlemény, hogy a feljutási válság elsöpört a Görög nevével fémjelzett dilettáns vezetést, melynek inkompetenciája az egész szezonbeli szenvedést és a tizenkettedik helyet eredményezte. A csapatkapitányi teendőket Tinkó Máté veszi át. A beiktatásról készült videó itt tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=pKITg0dvBXw
Nehéz dolga lesz az új Donnak az elődjétől örökölt romhalmaz eltakarításában, de ha van egyvalaki, akinek széleskörű kapcsolatrendszere alkalmas lehet megbízható új játékosok szerződtetésére, akkor az pontosan Tinkó. A változások a blog szerkesztőségét nem érintik.

Mini VB
   keret: Benedek, Görög, Hursán, Kántor, Sánta, Sashalmi, Tinkó I, Tinkó II
   gól: Tinkó II 2, Kántor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése