2018. június 10., vasárnap

Félpálya

A múlt héten kiérdemelt feljutás egy kicsit kényelmessé tette a fiúkat, most alig jöttünk össze néhányan, és az idei évben oly szokásos vészkapusos, csere nélküli felállást gyakorolhattuk. Az égiek is kifejezték együttérzésüket bánatunkkal, ugyanis egy jó kiadós nyár elejei eső öntözte a pálya műfüvét. Az időjárás viszontagságainak azonban lehet hogy végül kedvező hatása volt, hiszen így a csere nélküli csapat kevésbé purcant ki az első félidő felére.
A keret nehézségei súlyosbítva voltak annyival, hogy Tinkó késett, és az első játékperceket mezőnyben 3-3 ellen játszottuk. Vagy inkább 3 a 4 ellen, hiszen ellenfelünk végig mezőnyjátékost játszatott a kapussal. Tinkó aztán a maga módján letette a névjegyét, mert pályára lépése után az első labdaérintéséből rögvest gólt szerzett, egy már elbaltázott akció után a felszabadító rúgást félpályáról egyből beívelve az ellenfél kapujába.
A félidő felénél ellenfelünk kiegyenlített, de az egyenlő állás nem tartott soká, mert szépen kijátszott akció végén Tinkó jobbszélről érkező beadását a hosszú kapufánál Görög bepofozta a hálóba, és máris nálunk volt az előny. Nem sokkal később megdupláztuk előnyünket, ha szépen akarunk fogalmazni, Görög a félpálya közeléből a labdát a védővel együtt rúgta a hálóba. Talán Fiolának az ausztrálok ellen rúgott góljához hasonlítható a találat.
Nagy nyomás nehezedett védelmünkre, labdabirtoklási fölényünk nyilvánvalóan nem volt, és az állandó emberhátrányos védekezés próbára tette összes képességünket. Elnézve azt a hatékonyságot, ahogy védőink levették a hosszú indításokat, és kapusunk kitornázta a távoli lövéseket, tényleg nem lehetett más esélye az ellenfélnek, mint háromszáz passzal centinként lopva a távolságot közel kerülni kapunkhoz.
A második félidő közepén Tinkó szerelte az ellenfél utolsó emberét, és még a saját térfelünkről laposan a kapuba gurított, ezzel már 4-1-re vezettünk, és eléggé úgy tűnt, nyerhetünk. Sajnos ekkor elkezdtük kapni a gólokat, nincs kedvünk részletezni, írjuk az emberhátrányos védekezés számlájára. Öt perccel a vége előtt 4-3-nál, belekerültünk a támadás vagy időhúzás dilemmájába. Volt még egy nagy helyzetünk, szöglet után sikerült bejátszani a labdát a hatoson belül álló csatárhoz a labdát, aki kötényt gurított a kapusnak, sajnos aztán a labda a kapufa rossz oldalán csorgott az alapvonalon túlra. Egy perccel később pedig bekaptuk az egyenlítő gólt. Az utolsó percben mindkét csapat a győztes gólért támadott, de az már nem született meg.
A döntetlent a körülmények sanyarú volta közepette bravúrként értékeljük. Kár, hogy a győzelem is egy hajszálra volt.
Kozelito Tél - Zsuga Bonito 4-4
   kapu: Benedek
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Tinkó
   gól: Tinkó 2, Görög 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése