2018. október 27., szombat

Néha ilyen is van

Ha azt mondanánk, az olvasó tudja, mit tartalmaz ez a bejegyzés, anélkül, hogy megnyitná - bár túloznánk -  mégsem tévednénk nagyot. Valószínűteln ugyanis, hogy aki megnyitja a blogot, ne lenne tisztában a Kozelito Tél létezésével, és azzal a ténnyel, hogy szombat lévén éles meccset játszunk. Szerencsére ezzel a ténnyel ezúttal aranylábú fiaink is tisztában voltak, és tisztes kerettel, értsd a meccs első huszonöt percében egy, a végén két cserével álltunk fel.
A meccs irányítása kezdettől fogva a mi kezünkben volt, és hamarosan a gólok is elkezdtek potyogni. Az elsőt Palágyi lőtte, fogalmazzunk úgy, a blog egyik bevett fordulatát idézve, hogy a labdát a kapussal együtt rúgta a hálóba. Az előnyt Porkoláb duplázta meg, közelről a keresztléc szolgáltatásait is igénybe véve szerzett gólt. A félidő további részében Palágyi és Hlavacska talált be, illetve mi is beszedtünk egy gólt, kissé elcsúszott védekezésünk révén.
Félidőben tehát gyakorlatilag már eldőlt a meccs, de nem engedtünk ki, a második félidőben is domináltunk. Az első félidő gólszerzői a második félidőben is megzörgették a hálót: Palágyi egy kiugratás után lőtte ki a hosszút; Hlavacska Tinkó hosszú átadása után kialakult ziccert értékesítette, Porkoláb pedig szép adogatás után lőtt irgalmatlan nagy gólt a bal felső sarokba. Kaptunk két gólt, ennyi hiba most is volt, de ez most belefért, ezzel együtt is a szezon eddigi legnagyobb különbségű győzelmét arattuk.
A győzelem mellett arról is emlékezetes marad a találkozó, hogy két játékosunk taktikai kérdéseken összeszólalkozott, Tinkó ezt Meursault módjára az első szembejövő emberen torolta meg kétkezes lökéssel, aki történetesen egy ártatlan ellenfél volt, ezért és a fél perccel később elkövetett faltért kettő perces kiállítással gazdagodott.
Kozelito Tél - Air Xanyi FC 7-3
   kapu: Tinkó, Szerényi
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Palágyi, Porkoláb, Studniczki, Tinkó
   gól: Palágyi 3, Porkoláb 2, Hlavacska 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése