2019. november 16., szombat

Legtöbb és legkevesebb

Az alapszakasz első körének utolsó fordulójában a Kofolát fogatuk a sárga mezes csapatok rangadóján. Szokás szerint mi rántottunk magunkra sötét mezt, mondván, inkább a mezünk boruljon el, mint kedvünk. Számra megint sokan voltunk, most csak az okozott némi feszültséget,h ogy Tinkó és Szerényi egymásra mutogattak a kapusposzt elvállalása terén, végül Görög vállalta a népszerűtlen feladatot, azzal a feltétellel, hogy a védők megvédik őt a csatároktól. S lőn.
Az időrendet megvzarva rögzítsük az elején, hogy a szezonban elsőzör sikerült megcsinálni a tiszta lepedőt, bár ebben elsősorban nem a kapus érdemei említendőek, hanem a Hlavacska-vezette védelemé, mely minden indítást lekapcsolt, minden lövést idejében blokkolt.
A vezetést talán öt-hat perc játék után megszereztük midőn Hlavacska beadását Tinkó továbbította a hálóba. A következő periódus azonban forróra sikerült, elvileg többesélyes is lehetett volna a találkozó, illetve sok helyzetünk kimaradt, és nem tudtuk egy második góllal megnyugtatni magunkat. A félidő végefele Szeréniy köszönt be szép adogatás után. Ezzel elvbeni két vészkapusunk góllal hálálta meg, hogy mezőnyben szerepelhetett.
A második félidőben már biztos előnyünk tudatában vezetgethettük a további támadásokat. Studniczki értékesített egy ziccert, majd Pálfy felpassza után Tinkó szerezte meg második gólját. Csapatunk ötödik gólját Hlavacska szerezte, miután futtából irtózatos erővel lőtte  a lekészített labdát a léc alá. Az eredmény azt sugallhatta volna, hogy a győzelmet irodaasztalokon szereztük, ezért lőttünk még egyet, Porkoláb torolta meg, hogy a térfél közepe táján üresen maradt egy pillanatig. Ekkor még Hlavacskának volt egy szabadrúgása, amit a kapus kitornászott a sarokból, és Palágyi előtt adódtak ígéretes lehetőségek, ám ő jónak tartotta megtartani a 6-0-s eredményt.
Ennyivel végeztünk, a forduló előtt a legtöbb rúgott és legkevesebb kapott gólunk volt. Nem valószínű, hogy ezek megváltoznának. A negyedik hely a tabellán már inkább.
Kozelito Tél - Kofola 6-0
   kapu: Görög
   mezőny: Hlavacska A., Pálfy, Palágyi, Porkoláb M., Studniczki, Szerényi, Tinkó
   gól: Tinkó 2, Szerényi, Studniczki, Hlavacska A., Porkoláb M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése