2019. december 1., vasárnap

Hollandos

Némi pihenő után egy szép novemberi napon, tizedik születésnapi bulink hajnalán a KRE-t fogadtuk bajnoki meccsen. Balszerencse sújtott le rájuk, mert a szülinapozás miatt ma sokan voltunk, sokan tettük félre más jellegű elfoglaltásainkat a labdarúgás érdekében.
Ahogy a szeptemberi meccs, úgy a mostani is nehezen indult. Talán élemedett korunk, talán az ünnep előszelével járó megilletődöttség miatt nem igazán találtuk a játék ritmusát. Támadásaink ekkor még távol jártak a tökéletességtől, és bántóan sok rövid passzt adtunk egymásnak, amit ellenfeleink össze tudtak szedegetni. Egy ilyen rövid passznak labdavesztés és bekapott gól lett az eredménye. Nem sokkal később sikerült az egyenlítés, Studniczki kiugratását Hlavacska vette át, majd gurította be a bal alsó sarokba.
Félidőre 1-1-el fordultunk, de bíztunk egymásban és a fényes jövőben, és jól tettük, mert a második játékrészben kiszakadt a gólzsák. Kántor lövésével szereztük meg a vezetést, majd Porkoláb és Studniczki iratkoztak fel a góllövőlistára. A félidő közepén Tinkó duplázott: előbb végletekig kijátszott akció befejezéseként, majd a balszélről büntetve a posztját elhagyó kapust. Ami tehát a félidőben még ki-ki meccsnek nézett ki, az tíz perccel később egy előrehozott születésnapi gálára kezdett hasonlítani. A félidő második felében Palágyi is betalált, majd Görög győzedelmeskedett földharcban a kapus fölött.
A végeredmény 8-1, a legendás holland-magyarra hasonlít, csak a devescsering hiányzott. Elveinkhez, a legtöbb rúgott és legkevesebb kapott gólhoz továbbra is tartjuk magunkat, ám ez most kettős előzéssel és a második hely elérésével járt.
Kozelito Tél - KRE Főnixek 8-1
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Kántor, Palágyi, Porkoláb M., Studniczki, Szerényi, Tinkó
   gól: Tinkó 2, Hlavacska A., Kántor, Studniczki, Porkoláb M., Palágyi, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése