2019. december 2., hétfő

Egy évtized

Klubalapítók egymás közt
 A délelőtti bajnoki után két óra szünet elteltével következett a születésnapi gálánk. A program a velünk egyszerre alapult, és azóta sorsunkkal összefonódó Hajcsatok társaságában lejátszott gálameccs köré szerveződött. Kettő órakor felsorakoztak a csapatok, felálltak a szurkolók, és a két klubalapító kupával köszöntötte egymást. Szongoth Mátyás minket méltató beszédében kiemelte, hogy tíz évvel első pályára lépésünk után még mindig tartjuk magunkat elveinkhez, hogy többségében a magyar szakhoz, irodalomhoz kötődő focisták alkotják. A szónokok felidézték a másik csapat múltját, illetve a két csapat egymást támogató múltját, időnként baráti rivalizálását.
Mi és a kupa
Valóban csoda, hogy egy véges mértékű egyetemi évfolyamból ki tudott alakulni egy csapat, ami persze azóta már nem csak sportcsapat, hanem baráti társaság és szellemi műhely, és persze azóta már nem az évfolyamhoz vagy a szakhoz tartozik, de ha az egykori évfolyamtársak kevésbé kötődnek a focihoz, vagy kevésbé találják meg az összhangot egymással, akkor ma semmi nincs.
Görög gólja
Az egyik bekapott gól
A mérkőzésen kis tapogatózás után kiderült, hogy ugyan gálának van hirdetve, de bohóckodásról szó sincs, a legkeményebb bajnokik ütemét kényszerítik egymásra  küzdő felek. Az első gólt Hlavacska szerezte, miután meglódulva móresre tanította a mezőnyben tetten ért kapust. De nem maradtak adósak a gólokkal partnereink sem, hamarosan megfordították az állást.
Fehér gólja
Az idő telésével hol egyik, hol másik csapat szerzett újabb gólokat, és ragadta magához ismét a vezetést. Félidőben mi álltunk vesztésre, sőt utána hátrányunk kétgólosra nőtt, de egy jó hajrával ezt háromgólos előnyre változtattuk. Közben bejátszottuk a beszokott figurát, Fehér mezőnybeli mezt öltött magára emlékezve az első meccsekre, amikor még csatárként szerepelt. A taktika most eredményes volt, hiszen alig néhány perccel később Hlavacska beadásából gólt ért el.
Szerényi gólja
Utolsó gólunkat Szerényi szerezte, amit kis felülstilizálással a szoros végeredmény ismeretében győztes gólnak titulálhatunk. Összesen kilenc gólt szereztünk, majdnem minden évünkre egyet. A végeredményt illetően volt némi egyet nem értés, hogy 9-7 vagy 9-8, de udvariasak vagyunk, és a számunkra kevésbé kedvező nézetet fogadjuk el. Ez a meccs úgysem a számszerű eredményről szólt első sorban - ezért érthetetlen, miért kellett az utolsó percben oldalvonal mellett meglóduló csatárunkat az ellenfél lecserélt játékosnak a pályára beugorva szerelnie.
A hivatalos meccs után a vállalkozó kedvűek büntetőrúgásban próbálhatták ki magukat. Ezen tevékenységnek a pályabérlet lejárta vetett véget, a focisták pedig az esemény fényéhez illő fogadóba vonultak. Kvíz következett a két csapat közös múltjáról, melyet a Porkoláb vezette vegyes csapat nyert meg; majd a két csapat tagjai együtt örvendtek kora hajnalig.
Kozelito Tél - Hajcsatok 9-8
   kapu: Fehér, Görög
   mezőny: Fehér, Görög, Hlavacska A., Kántor, Palágyi, Porkoláb M., Szerényi, Tinkó
   gól: Hlavacska A. 2, Palágyi 2, Görög, Fehér, Porkoláb, Szerényi, öngól

Fényképes tudósítás itt:
Palágyi második gólja
https://photos.google.com/share/AF1QipPqPPUzF9OBdzHtfzlq6FxQ_oGL4YJdQXKd2sUWkZ8kP5Bz66ftbAh0V2-ldI550Q?key=emhVTXF2bDBQTmpyakVaSnV2ZnNaaURadGZyWmFB
További szép képek a linken érhetők el




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése