2021. november 13., szombat

Újra az élen

 A novemberi meccsdömping második epizódjában az AirXanyit fogadtuk, azt a csapatot, akiktől az első körben egyedüliként kikaptunk. Az első csatát már a héten megnyertük, mert mint utólag tisztázódott, két kapus is közös bő keretünkben, én mindketten minket választottak. Így mi kellően bőven, ők igazi kapus nélkül készülhettek az összescsapásra.

A múlt heti tanulságokat levontuk és ismételgettük egymásnak, csak ésszel, okosan satöbbi. Annyit tényleg megofagdtunk, hogy nem rontunk neki az ellenfélnek, az első tizenöt percben nem is lőttünk kapura. A védekezés ment valahogy, azért néha engedtünk egyenlő létszámú, vagy tempóelőnyös támadásokat az ellenfélnek, Tóthnak többször kellett nyújtóznia. És eljött az a pillanat, amikor egy kettő-kettő elleni szituáció után már kapusunk sem tudott menteni. Első igazi helyzetünk Kántor lekészítése nyomán Kozma előtt adódott, de ő a kapust találta el. A következő akcióból viszont Varga a tárfél közepéről nagy erővel lőtt a kapu hosszú oldalába, és döntetlenre javította az állást. A félidő vége előtt még Kántor rúgott kapufát egy szöglet-variáció után.

A félidei 1-1 nyilván sok végkifejletnek lehetett volna táptalaja, illetve adta magát a múlt hetivel összehasonlítás lehetősége. Ahogy telt az idő, úgy egyre inkább kijött talán több cserelehetőségünk miatt is frissességbeli fölényünk, és egyre inkább átvettük az irányítást a játék összképét tekintve. Az ellenfél éppen szolgálatban lévő kapusa rövid időn belül kétszer mentett kapujától távol úgy, hogy a labda a mezőnyben maradt, és Rolandjaink saját térfelünkről megpróbálhatták bevenni a kaput. Osvald kísérletére még valahogy visszaért és menteni tudott a kapus, de egy perccel később Kozma labdája már a kapuba jutott. Az előnyre rátettünk még egy gólt, amikor egy szöglet után Palágyi a felső sarokba lőtt. 

A hátralevő időben úgy voltunk vele, hogy igazán kockáztatnunk már nem kell, elég ha tartjuk az eredményt. Volt ugyan még néhány helyzetünk, de újabb gól már nem lett. Küzdős meccsen értékes három pontot szereztünk, amivel visszakerültünk a tabella élére.

Kozelito Tél - AirXanyi 3-1
   kapu: Tóth M.
   mezőny: Görög, Kántor, Kozma, Palágyi, Osvald, Varga B.
   gól: Varga B., Kozma, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése