2010. december 19., vasárnap

Kezdetét vette a móka

Ahogy szilveszterkor sem mindig tudja az egyszeri bölcsész, hogy most az óévtől búcsúzunk, vagy az újévet köszöntjük, úgy mi is egyszerre tisztelhettünk december 18-ai meccsünkben a naptári év utolsó Kozelito-meccsét, és első megmérettetésünket a Téli Bajnokság idei kiírásában. További bonyodalmat okozhat túlságosan sokat gondolkodó csapattagjainknak, hogy a Bölcsész Bajnokságot tekintsük-e felkészülésnek a Téli Bajnokságra, vagy fordítva. Legjobban talán akkor tesszük, ha mindig éppen az aktuális bajnokságot és a soron következő meccset tekintjük legfontosabbnak. Ehhez jelenleg pluszmotivációt jelenthet az, hogy a bajnokságnak és nekünk gyakorlatilag azonos a nevünk, amennyiben a tél mindkettőben szerepel.
Régi-új helyszínen is "Csak a Studies a Kozeli tóban!"
Sajnos a tél a sátorban is szerepelt annyira, hogy akárcsak tavaly, idén is harapós hideg levegő fogadja nyolc hős-jelöltünket, akik felvették a küzdelmet a B-liga tavalyi toronymagas győztesével, a Folk Boys együttesével.
Ahogy az erős csapatok általában, a Folk Boys is kapufát rúgott az első akciójából, ám ők tetézték azzal, hogy utána is támadásban maradtak, és nem egészen két játékperc után egy megpattanó lövéssel máris bevették Fehér kapuját.
Hiába volt pályán játékoskeretünk egyik legerősebb kombinációja, és hiába éreztük magunkat jó formában levőnek, minden játékhelyzetben érezhető volt, hogy ellenfelünk gyorsabban reagál és old meg helyzeteket, mint ahogy azt a B-ligában megszoktuk, vagy mint ahogy mi tennénk. Erdei kissé súlytalannak tűnt a darálásban, Tinkó teljesítménye másodpercenként hullámzott, Palágyi pedig, bár dicsérendő harcossággal vetette be magát a küzdelembe, ritkán jutott el odáig, hogy birtokolja is a labdát, így technikai képzettségét csak elvétve tudta csillogtatni. Mindez persze nem úgy értendő, hogy rosszul játszottunk – voltaképpen az első félidőben nem derült ki, hogyan játszunk, mert a mérkőzés irama annyira szokatlan volt, hogy akár labdával akár nélküle tett megoldásainkat nem lehet az őszi meccsekkel azonos szempontok alapján vizsgálni.
Ebben a kiírásban is Palágyi szerezte első gólunkat
Mint annyiszor máskor, most is Hlavacska belelendülése kellett ahhoz, hogy a csapat ne essen szét. Legjobbunk számos szerelést mutatott be hátul, első valamire való akciónk pedig abból adódott, hogy ő küzdötte át magát két emberen a jobb oldalon, középre gurítását pedig Palágyi a jobb alsó sarokba lőtte, ezzel első veszélyes támadásunkból ki is egyenlítettünk. Nem sokkal később Hlavacska egy megkerülős csel után ziccerből lőhetett, azonban a kapust találta el, ezzel pedig jó időre el is lőttük puskaporunkat. Ellenfelünk viszont továbbra is hajtott, és további gólokat szerezve, félideig 3-1-re elhúzott.
A csapat levelezőlistáján emlegetett „Görög-tűz” sem hozott sikert, ugyanis a negyedik bekapott gól előtt éppen Görögöt előzte meg a csatár. A meccs előtt emlegetett másik csodafegyver, az emberfogás sem vált be maradéktalanul, mert bár hogyan máshogyan is lehetne védekezni négy a négy ellen ekkora pályán; mégis egy kettő a kettő elleni szituációban elszámítottuk magunkat, aminek az ötödik bekapott gól lett az eredménye.
Néha csak néztük az ellenfelet
Az eredmény alakulása a súlyos zakó képét is előre vetíthette volna, de ekkoriban kezdte összeszedni magát a csapat, főleg Tinkó javult az első félidőhöz képest, illetve Nyitrai és Petykó határozottsága javított számottevően a labdabirtoklásunkon. Ez még nem jelenti azt, hogy átmentünk hengerelésbe, csupán azt, hogy a második félidőben, elsősorban annak is második felében már egyenrangú felek voltunk, ami szerencsére, vagy jó helyzetkihasználásunknak hála gólokban is megmutatkozott.
Erdei szögletét a félidő kétharmadánál Tinkó bombázta be az oldalvonal mellől a kapuba, majd pár perccel később Nyitrai és Palágyi bontották meg ellenfelünk védelmét a jobb oldalon, az érkező Hlavacskának pedig már csak a hálóba kellett helyeznie.
Így aztán elmondhatjuk, hogy a becsületgólnál és tisztes helytállásnál többet is hozzá tudtunk tenni a mérkőzéshez. Elnézve a sorsolást, nem biztos, hogy sok meccsünk lesz az alapszakaszban, ahol ennél több pozitívumról lesz alkalmunk beszámolni.
Kozelito Tél - Folk Boys 3-5
  kezdő: Fehér - Erdei, Hlavacska, Palágyi, Tinkó
  csere: Görög, Nyitrai, Petykó
  gól: Palágyi, Tinkó, Hlavacska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése