2011. január 8., szombat

Tízgólnyi romlás egy év alatt

Tavaly emlékezetes meccsen, Ángyán Peti klasszikus mesterötösével 5-0-ra legyőztük a bajnokságban végül második helyre befutó BennFikát, ami azóta is klubunk egyik legnagyobb trófeája (Erről bővebben: http://kozelito.blogspot.com/2010/09/konnyen-szerzett-harom-pont.html). Egybehangzó vélemények szerint tavaly óta nagyon sokat fejlődtünk, így akár az is reális és ideális elvárás lett volna a fiúk felé, hogy ugyanazt az eredményt érjük el, mint egy éve, azonban lejjebb vettük a lécet, és egygólos győzelemmel is maximálisan elégedettek lettünk volna az új év első mérkőzésén.
Persze elfogulatlanul nézve hatalmas bravúr lett volna a pontszerzés a jogász bajnokság egyik élcsapata ellen, akik a játéktudás mellett életkorban, testi erőben és a cserék számában is messze felülmúltak minket.
Tinkó és Hlavacska ezúttal a védelemben
Azonban fűtött minket az egri hősnők lelkesedése, és a jövőbe vetett bizalom, azaz teljes erőbedobással vetettük be magunkat a küzdelembe. Meg is lett az eredménye, hiszen fentebb részletezett előnyeik ellenére a fehér mezes sztárok eleinte nem sokszor veszélyeztették Fehér kapuját. Részünkről sokkal inkább a rombolás volt jellemző, mint az építkezés, tartós labdabirtoklás hiányában nehezen lehetne részletesen kidolgozott taktikáról írni akkor is, ha lett volna, mert a figurák felépítését leginkább a játékosok improvizációja vitte előre. Egy-egy kiimprovizált figura végén még lövésig is eljutottunk, talán Hlavacskáé volt a legveszélyesebb, gólt azonban az se hozott, így az első félidőt lőtt gól nélkül zártuk.
Ellenfelünk sajnos nem tett ugyanígy. Több alkalommal jutottak védelmünk mögé, mégsem legnagyobb helyzeteikkel éltek, hanem egy kapu előtti kavarodásból sarkazott kapunkba a centerük, így félidőben 0-1-et mutatott az eredményjelző tábla.
Helytállást tekintve ott folytattuk a második játékrészben, ahol abbahagytuk, sőt még fokoztuk is: Hlavacska gyorsulta le még a fénysebességet is a jobb oldalon, középre adását pedig Tinkó közelről a hálóba lőtte.
Üres ember a kapufánál... oda a döntetlen
A döntetlen láthatóan felpaprikázta ellenfeleinket, akik bajnokesélyeshez méltó iramot diktáltak. Jellemző, hogy a Bölcsész Bajnokságra ideálisnak tartott két csere most is megvolt, ám a második félidő közepe táján már kezdett kevésnek bizonyulni, és legjobb erőnlétű játékosaink is szíves-örömest eltöltöttek néhány percet a cserepadon. És ha még csak ennyi lett volna a baj! Mert idővel a koncentráltság és futómennyiség is csökkenni kezdett csapaton belül, lásd második és harmadik bekapott gól, amikor az ellenfél centere teljesen egyedül érkezhetett a hatoson belülre.
Fehér (szürkében) sokat röpködött
A kétgólos különbség láttán reméltük, hogy ellenfeleink megnyugodnak, és talán még könnyelműek lesznek, ám ez nem következett be, a mi tartalékaink pedig addigra elfogytak, így a sztárgárda némileg visszavett tempóval is nekik tetsző mértékben tudta növelni a két csapat közti számszerű különbséget. A különbséget csak ideiglenesen tudtuk csökkenteni, midőn Görög szerzett labdát a pálya közepén, a passzával kilépő Palágyit pedig hiába támadta két védő, ő kapura tört, és némi szerencsével a hálóba juttatta a pettyest. Felzárkózni viszont nem sikerült, sőt a hátralevő időben Fehérnek több alkalommal bravúrt kellett bemutatnia, nehogy megalázóvá váljon az eredmény.
A meccs végén kisebb vita alakult ki, hogy 6 vagy 7 gól volt-e a vége, sajnos ebben sportdiplomáciánk alulmaradt (bár a tavalyi 5-0 kireklamálása után ez jelentéktelen tényezőnek tűnik), a hivatalos végeredmény szerint tehát ötgólos vereséget szenvedtünk, akkorát, amekkora diadalt arattunk a két csapat legutóbbi összecsapásán.
Az ELTEOnline úgynevezett szakírójától megint megkaptuk, hogy a védekezésre koncentrálunk, amit visszautasítunk, és tanúul hívunk mindenkit, aki elfogulatlanként látta akár a meccsünket, akár a táblázatot. A kétkedőknek javaslom megtekintésre a harmadik bekapott gólunkról készült videót, ahol látszik, hogy két játékosunk még labdabirtoklás hiányában is csak a támadásra összpontosít; megszívlelendő továbbá, hogy két forduló után olyan csapatoknál is több gólt szereztünk, mint a Zsuga Bonito, vagy a Szigeti Veszedelem.
Kozelito Tél - BennFika 2-7
  kezdő: Fehér - Erdei, Hlavacska, Petykó, Tinkó
  csere: Görög, Palágyi
  gól: Tinkó, Palágyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése