2012. március 6., kedd

Ritka és rejtélyes jelenségek - Interjú Petykó Mártonnal


Csapatunk soha nem látott magasságokat ért el az idei Téli Bajnokságban. Mind gyűjtött pontok, mind lőtt gólok, mind helyezés tekintetében messze felülmúltuk az ebben a bajnokságban korábban elért eredményeinket. ezzel kapcsolatban Petykó Mártonnak tettük fel kérdéseinket.


Kozelito Tél Blog: Siker vagy kudarc az alsóházi ezüst?
Petykó Márton: Szerintem mindenképpen siker. A csoportkör végén ugyan közel kerültünk ahhoz, hogy bejussunk a felsőházba, de nem tartom kudarcnak, hogy végül az alsóházba kerültünk. Egyrészt jobban szerepeltünk: több gólt és győzelmet szereztünk, mint a korábbi években, amit a helyezés is jelez. Másrészt sikerült megelőznünk olyan csapatokat, akik a Bölcsész Bajnokságban az A-ligában játszanak, ami szép eredmény.
KTB: Mit gondolsz, mi lett volna, ha véletlen bejutunk a felsőházba?
P. M.: Ha bejutunk, a felsőház gazdagodott volna egy szimpatikus és sportszerű csapattal. Valószínűleg parázs hangulatú meccseink lettek volna, mivel a másik csoportból többnyire olyan fizikálisan is erős csapatok kerültek a felsőházba, akik előszeretettel használják ki ezt a fölényüket. Biztos vagyok benne, hogy gyakran hallhattuk volna Fehér dallamos üvöltését, amint jelzi a csapatnak, hogy nem volna egészen haszontalan kissé koncentráltabban védekezni. Mindenesetre biztos vagyok abban, hogy mentálisan egyszerűen megtörhetetlen csapatunk minden meccsen heroikusan játszott volna. Azonban talán nem vall túlzott óvatosságra, ha azt mondom, nem éppen a bajnoki címért harcoltunk volna.
KTB: Mire vagy legbüszkébb az idei Téli Bajnokságból?
P. M.: A Black Ram elleni 7-3-as győzelmünkre és a Szigeti veszedelem elleni döntetlenre. Úgy gondolom, hogy ezen a két meccsen játszottunk a legjobban. Sikerült mind egyénileg kihozni magunkból a maximumot, mind csapatszinten megtalálni az összhangot. Már ősszel is érzékelhető volt, hogy találtunk egy olyan kezdőcsapatot, amely 2-3 cserével kiegészülve komoly csapatok ellen is képes jó teljesítményt nyújtani. Ez a Téli Bajnokságban az említett két meccsen mutatkozott meg leginkább.
KTB: Eddigi hét Kozelitóban szerzett gólod közül hatot télen szereztél. Ennyire évszakspecialista vagy?
P. M.: Ez a kérdés nekem is sok álmatlan éjszakát okozott. Merengéseim során arra jutottam, hogy a góljaim a focipályák olyan ritka és rejtélyes jelenségei, amelyekre nem feltétlenül kell és talán nem is lehet racionális magyarázatot találni. Azt nem állítanám, hogy évszakspecialista vagyok. Kétségtelen, hogy télen egészen félelmetes a támadójátékom, amit a szinte felfoghatatlanul sok, hat találat is jelez, azonban ez nem azt jelenti, hogy máskor nem törekszem a gólszerzésre. Ezt annak tudatában mondom, hogy minden olyan csapat, amely csak egy kicsit is komolyan veszi a focit, nyilvánvalóan részletesen áttanulmányozza a blogot, mielőtt ellenünk játszik. Az pedig rendkívül szórakoztatna, ha tavasszal az ellenfeleink összes mezőnyjátékosa, sőt kapusa is engem próbálna megakadályozni a gólszerzésben az egész meccs alatt. Főleg akkor, ha éppen csere vagyok, vagy ott sem vagyok a meccsen. 
KTB: Úgy hírlik, sokat foglalkozol a blogok nyelvi jellemzőivel. Talán a Kozelito Tél Blogot is bevontad a vizsgálati korpuszba?
P. M.: Valóban vannak olyan kutatásaim, amelyek a blog műfaji, nyelvhasználati jellemzőit vizsgálják, azonban a Kozelito Tél blog nem része a korpuszomnak. Ennek az az oka, hogy a blog olvasása közben feltóduló intenzív érzelmeim némileg akadályoznának a kutatói hidegvérem megőrzésében, így fájó szívvel ugyan, de le kellett mondanom egyik kedvenc blogom nyelvészeti vizsgálatáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése