2012. március 10., szombat

Tanári gólok

Némileg átalakult a keret a télihez képest, és nem feltétlen előnyére. Erdei szolgálataira a játékos külföldi elfoglaltsága miatt tavaszra nem számíthat a klub, az így keletkezett űr pedig csak igazán nehezen lesz pótolható. Az alaptagok részéről rendszeres meccsrejárás lesz a megoldás, de a vésztartalékok is az eddiginél gyakoribb riadóztatásra számíthatnak.
Ennek ellenére nem tettünk le arról hogy az elérhető legjobb eredményt érjük el a bajnokságban, és továbbra is meg szeretnénk nyerni azokat a meccseket, amelyeken a legkisebb matematikai esély is adódik a győzelemre. Ehhez most a Kofolát kellett elintézni, egy olyan csapatot, amelynél többnyire jobbnak bizonyulunk, de arra is volt már példa, hogy csúnyán megégettük magunkat. A keret magunkhoz képest egész jó lett volna, a helyszínen mozgósított Vadernával pedig meg is haladta volna a várható tavaszi standardot, ha nem tapasztaltunk volna fájdalmas hiányokat. Futballon kívülálló okok miatt ugyanis Palágyi a többi tag, vagy legalábbis némely tag meglepetésre távol maradt, és szintúgy nem volt alkalma a tartalékkapus Gyürét mozgósítani. A ketrecharcos pozícióját így Görög foglalta el - ugye legutóbbi tapasztalatunk szerint hasznosabb Tinkót a mezőnyben tudni.
Mindjárt az első akciót sikerült tanítani valóan felépítenünk, és közel jártunk a gólszerzéshez, ám Hlavacska Tamás célt tévesztett. Ez a jelenet szimbóluma lehetne az első tíz-tizenöt percnek, hiszen mezőnyben elöl és hátul egyaránt érett és okos játékot produkáltunk, gyakran jutottunk el lövésig is, de a befejezésekbe már gyakran csúszott be valami hiba.
Aztán ahogy remekíróink mondanák, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, hiszen ellenfelünk támadója átkígyózott védelmünkön, és kilőtte a hosszú sarkot, 0-1.
Volt is némi ok az aggodalomra, de szerencsére rögtön a folytatás után látszott, hogy mezőnyben nem változott a játék képe, és képesek lehetünk a fordításra. Ezen a ponton kell szólni Vaderna "tanár úrról", aki második alkalommal játszott a Kozelito színeiben, de a pályán egész jól megtalálta az összhangot a játékostársakkal. Tapasztalt hátvédünk  ezen sorok írójának egy nappal a meccs előtt kifejtette, hogy nem szokott ő sok gólt lőni. Ilyen felvezetés után természetes is, hogy még a félidő vége előtt két gólt szerezve megfordította az állást. Előbb Hlavacska A. mesteri lekészítését lőtte a bal alsó sarokba, majd Tinkó jobbról érkező beadására érkezve csapott be mindenkit.
Ezzel még mindig nem dőlt el a találkozó sorsa, a félidei szünetben nagy fogadkozások fültanúi lehettünk, hogy mit fogunk csinálni és hogy milyen taktika szerint küzdhetnénk.
Első félidei góljainkban közös elem, hogy a két csatár széthúzza a teret, amibe Vaderna középen viszonylag üresen léphet be. Ezt sikerült még egyszer eljátszanunk, és játékosunk megszerezte harmadik gólját is.
Ellenfeleink hátrányban is elsősorban a védekezésre koncentráltak, mi pedig előnyben is inkább a támadásokra, és változó számban, de a játék minden periódusában képesek voltunk eljutni a kapuig. A hajrában aztán Hlavacska Tamásnak elege lett abból, hogy még mindig nem díszeleg a neve a góllövők között, ezért rakétafokozatra kapcsolt, előbb lőtt két kapufát, majd két gólt. Így összességében hátrányból fordítva akkora győzelmet arattunk, amire sokan büszkék lennének.
A rivális Kopa veresége miatt ezzel a tabella második helyére is felkúsztunk. A jövő héten pedig a listavezető Black Ram elleni rangadón csökkenthetjük a lemaradást. Télen már bebizonyosodott, hogy nem lehetetlen.

Kozelito Tél - Kofola 5-1
   kezdő: Görög - Hlavacska A., Hlavacska T., Petykó, Tinkó
   csere: Vaderna
   gól: Vaderna 3, Hlavacska T. 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése