2012. március 4., vasárnap

Méltó zárás

Bizony sokadszor is az elfogyás réme kerülgetett bennünket, némelyik vésztartalékunkat is felkértük a szereplésre, végül mégis úgy adódott, hogy azok vállalták a megmérettetést, akik az alapcsapat tagjai. Minden esélyünk megvolt tehát téli hadjárat tisztességes befejezésére, és a győzelemre a Kopa Kőbánya, azaz várhatóan legnagyobb tavaszi riválisunk ellenében. A keretösszetétel terén nagy öröm, hogy Nyitrai hosszú kihagyás után először vállalta a játékot.
A kezdés úgy közepesen sikerült, mezőnyben nem voltunk rosszak, egy-két helyzetünk is volt, de egy balszerencsés góllal mégis mi kerültünk hátrányba. No nem sokáig, mert egy szép testvár-összjáték után Hlavacska Tamás kilőtte a rövid sarkot, és máris egál volt. Nem sokkal később egy hosszú passz átvételével Tinkó verte át nagyon  a védőjét, lefordult, és máris nálunk volt a vezetés.
Vitatható, hogy jól játszottunk-e, kicsit sok volt a felelőtlenül elszórt labda, és néha túl sok mezőnyjátékos ragadt le az ellenfél térfelén. Ugyanakkor ezen hibákból nem kaptunk gólt, és ellenfelünknél több veszélyes helyzetet dolgoztunk ki. A biztonság kedvéért Hlavacska András is betalált még, csak hogy valamivel nyugodtabbak legyünk.
3-1-nél már épp elkezdtünk arra gondolni, hogy úgy lenne az igazán igazi, ha Erdei is betalálna még, mégis úgy pikáns a dolog, amikor Hlavacska A. tényleg lövetett vele egy gólt. Eldőlni kezdett a találkozó, a nagy előny mellett is támadásban maradtunk, Hlavacska T. és Görög kerültek helyzetbe többször, de nem tudtak élni lehetőségeikkel.
Közben aztán a saját kapunk előtt is voltak izgalmas pillanatok, néha percnyi időre beszorultunk a saját hatosunkra, és egyszer gólt is kaptunk, de igazából ez csak azért kellett, hogy látszódjon, hogy megküzdöttünk az eredményért, és hogy a semleges nézők számára igen élvezetes, izgalmas, hajtó meccsről van szó.
A második félidő közepén aztán Hlavacska András szabadrúgásból, bátjya pedig egy nagy sprint után talált be, a 6-2-es állás pedig már elég megnyugtatónak tűnt.
Lehet, hogy túlságosan is, mert bekaptunk néhány gólt, leginkább átlövéseket, melyekkel egygólosra szűkült előnyünk, de legalább ezt sikerült megtartani.
Ezzel lezárult Téli Bajnokság, mely szervezés szempontjából a hetedik, a mi részvételünk szempontjából a harmadik vala. A rivális Polszki veresége után kiderült, hogy az alsóház második helyét szereztük meg, ami igen igen jól hangzik, és felülmúlja szezon előtti terveinket. Összesen tizennégy pontot szereztünk, kétszer annyit, mint tavaly.
Hogy az egyes meccsek közül a szerkesztőség melyikre a legbüszkébb, azt nem veri nagy dobra, mivel nem akarja befolyásolni a jobb oldalon látható szavazást.
Kozelito Tél - Kopa Kőbánya 6-5
   kezdő: Fehér - Erdei, Görög, Hlavacska A., Hlavacska T.
   csere: Nyitrai, Petykó, Tinkó
   gól: Hlavacska A. 2, Hlavacska T. 2, Tinkó, Erdei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése