2012. október 14., vasárnap

Közönségbarát játék

A Lafayette csapatával másfél éve mérkőztünk meg először és utoljára. Akkor egy fegyelmezett játékot hozó, de kissé érdektelen meccsen gólnélküli döntetlent játszottunk. A mostani találkozó sokgólos, közönségbarát játékot hozott, de a három pontot ezúttal sem sikerült begyűjtenünk.
A mérkőzés elején jó szokásunkhoz híven magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és számos helyzetet dolgoztunk ki. Erőfeszítéseinknek pár perc után meg is lett az eredménye: Hlavacska Tamás egyik visszatett passzából Tinkó talált a kapuba. A gól után is lendületben maradtunk, ugyanakkor védekezésünk is stabilnak bizonyult, mivel ellenfelünk csak elvétve tudott érdemben veszélyeztetni. Az első félidő közepe táján egy kiugratás Szántait találta gólhelyzetben, aki ugyan először a kapusba lőtt, azonban a visszapattanó labda végül szerencsésen a kapuban kötött ki (2–0). A kétgólos vezetés a külső szemlélő számára ugyan megnyugtatónak tűnhetett, mi azonban tudtuk, hogy az akkor éppen az A ligában pályára lépő Zsuga Bonito néhány játékosa révén ellenfelünk jelentősen meg fog erősödni a meccs későbbi szakaszában.  Jó lett volna tehát tovább növelni előnyünket, ez azonban nem sikerült. Számos helyzetet szórakoztunk el, olykor eggyel több vagy kevesebb passzra lett volna szükség, két alkalommal pedig a kapufa akadályozott meg minket a gólszerzésben. Ellenfelünk játéka a félidő második felére a vérfrissítésnek köszönhetően látványosan feljavult, így kezdeti mezőnyfölényünk pillanatok alatt elpárolgott. Elsősorban Hlavacska András védőmunkájának köszönhetően azonban sikerült kapott gól nélkül kihúznunk az első félidőt.
            A fordulás után már nem volt ilyen szerencsénk. Először egy távoli átlövésből kaptunk egy kifejezetten bosszantó gólt, majd ellenfeleink további két helyzetüket is értékesítették, így hátrányba kerültünk (2–3). A gyengébb idegzetű nézők számára már úgy tűnt, hogy mindennek vége, azonban mi nem omlottunk össze. Sikerült kihasználni, hogy ellenfelünk tehetségesebb játékosai inkább a támadásra koncentráltak, így két kontrából ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést, amelyeket Hlavacska Tamás értékesített (4–3). Ezután cserejátékosaink feltűnően sűrűn kezdtek el érdeklődni a meccsből hátralévő idő iránt, de hiába, ellenfelünknek néhány perc is elég volt ahhoz, hogy ismét megfordítsa a meccset (4–5). A szervezőség ekkor kétes eredetű szívgyógyszereket kezdett el osztogatni a vehemensebb szurkolóknak, ami teljességgel jogos lépés volt, hiszen a mérkőzés végkimenetele a korábbi események alapján még a legrutinosabb Tippmix játékosok számára is  megjósolhatatlanná vált. A végjátékban nekünk jött ki jobban a lépés: a lefújás előtt egy perccel Hlavacska András szerezte meg a labdát saját térfelünkön, majd testvéréhez passzolt, aki harmadszor sem hibázott.
            Összességében egy valóban izgalmas, fordulatos mérkőzést játszottunk, a végeredmény pedig igazságosnak mondható a játék képe alapján. Ugyanakkor ezt a meccset meg is nyerhettük volna, ha jobban megbecsüljük a helyzeteinket az első félidőben.

Kozelitó Tél – Lafayette 5–5
kezdő: Tyukász – Petykó, Hlavacska A., Tinkó, Hlavacska T.
csere: Kapitány, Szántai
gól: Hlavacska T. 3, Tinkó, Szántai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése