2012. október 7., vasárnap

Vissza a győzelembe


Nosztalgiára hajlamos szurkolóink elégedetten csettinthettek a pályára kivonuló csapat láttán, ugyanis az utóbbi időben szokatlan módon minden mezőnyjátékosunk fajtiszta magyar szakos volt. A KuKás(z)ok ehhez képest mindössze egy kapussal és két mezőnyjátékossal érkeztek, így a szabályok értelmében akár meccs nélküli, ötgólos adminisztratív győzelemmel is távozhattunk volna. Mi azonban igazi, önbizalomtól duzzadó sportemberekként inkább hozzájárultunk ahhoz, hogy ellenfeleink az oldalvonal mellett álldogáló Hajcsatok csapatából toborozzanak maguknak néhány beugró játékost.
            A bemelegítés során elhangzott, vasakaratot sugárzó fogadkozások ellenére a meccs meglehetősen lassú tempóban kezdődött. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lettek volna helyzeteink. Hlavacska Tamás is több alkalommal veszélyeztetett, valamint Palágyi beadása után Petykó lőhetett a hatoson belülről, azonban a kapus hárítani tudta a lövést. A vezetést ugyanakkor helyzeteink ellenére ellenfelünknek sikerült megkaparintania, miután egyik játékosuk a balszélről a hosszú felsőbe lőtte a labdát.
            Az egygólos hátrány természetesen nem tört meg minket. Sikerült ritmust váltanunk, aminek meg is lett az eredménye. Az egyenlítő gólt Palágyi szerezte egy kipattanból, majd pár perccel később Hlavacska Tamás talált be Tinkó visszatett passzából, amivel a vezetést is megszereztük (2–1). Ellenfelünknek még egyszer sikerült egyenlítenie, de Hlavacska Tamás ismét villant, így egygólos vezetéssel fordulhattunk (3–2).
            A második félidő elején adódott ugyan néhány apróbb zavar a kapunk előtt, de a gólt sikerült elkerülni, majd ismét Hlavacska Tamás értékesített egy ziccert, amivel megnyugtatóra nőtt az előnyünk. A mérkőzés további részében ennek megfelelően higgadtan játszottunk: nem húztuk magunkra az ellenfelet, de felesleges kockázatokat sem vállaltunk egy-egy támadásért. A szervezett játéknak meg is lett az eredménye: ellenfelünk kinyílt, Palágyi pedig védőjét megelőzve nagy erővel lőtte a labdát a jobbszélről a hosszú alsóba (5–2). Az utolsó percekben Petykó is hintett egy zseniális gólt Palágyi oldalvonaltól érkező passzából. A mérkőzés lefújását tehát azzal a boldog tudattal vehettük tudomásul, hogy megszereztük idei első győzelmünket, ami minden bizonnyal csak egy újabb hosszú menetelés kezdete.
           
Kozelitó Tél – KuKás(z)ok 6–2
kezdő: Tyukász – Petykó, Tinkó, Palágyi, Hlavacska T.
csere: Nyitrai
gól: Hlavacska T. 3, Palágyi 2, Petykó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése