2012. október 21., vasárnap

Teljes siker

A kissé álmos szezonkezdetnek köszönhetően négy forduló után, hozzánk méltatlan módon a bajnokság alsóházában tanyáztunk, így a szakvezetés a meccset megelőzően statisztikánk szerint összesen 42 alkalommal jelezte a csapattagoknak, hogy le kell győznünk következő ellenfelünket, a Túlerő csapatát. Ez a korábbi egymás elleni eredmények alapján nem tűnt rutinfeladatnak, de a pályán egyértelművé tettük, hogy jelenleg melyik a jobb csapat.
            Az első percek kiegyenlített mezőnyjátékot hoztak, amit azonban egyik fél részéről sem kísértek komolyabb helyzetek. Először Hlavacska Tamás jelezte egy erőteljes kapufával, hogy nem csupán egészségmegőrző céllal van fent a pályán, majd Palágyi visszatett labdájából meg is szerezte a vezetést. A gól után sem változott érdemben a játék képe. Ellenfeleink talán némileg több időt töltöttek a térfelünkön, de a magabiztos védekezésnek és kapusteljesítménynek köszönhetően nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kialakítani, sőt Palágyi kétgólosra növelte az előnyünket. Ezt követően az első félidőben még számos alkalommal keveredtünk gólhelyzetekbe, de ezeket nem sikerült kihasználnunk.
            A kétgólos vezetés ellenére nem lehettünk teljesen nyugodtak a forduláskor, hiszen korábban már sokszor megtapasztaltuk, hogy milyen könnyen elillanhat az előnyünk. Ezúttal azonban nem került homokszem a gépezetbe: Hlavacska András és Tinkó magabiztos védőmunkájának köszönhetően ellenfeleinknek nem sok lehetőségük adódott a gólszerzésre. Némileg meglepő és szórakoztató módon fizikailag is végig domináltunk a meccsen, azonban ez az angol mentalitást követő bíráskodásnak köszönhetően nem járt érdemi következményekkel. A mérkőzést Hlavacska András döntötte el véglegesen, amikor a félidő közepe táján megkaparintotta a labdát, átnyargalt vele a pályán, majd a kapus mellett laposan a hálóba gurított. A meccs vége felé már szinte mindenki gólt akart lőni, így kissé kinyíltunk, azonban Tyukász egyedül is hatástalanította a Túlerő kontráit. A meccs zárásaként Kapitány talált be a balszélről, kialakítva a 4–0-ás végeredményt.
            A mérkőzés tehát számunkra teljes sikert hozott, hiszen négy alkalommal is eredményesek voltunk, a szezonban először pedig nem kaptunk egyetlen gólt sem. Külön öröm, hogy egyrészt mind a négy találatunkat különböző játékos szerezte, másrészt Hlavacska Tamás ezzel a góljával holtversenyben vezeti a góllövőlistát.
 Kozelito Tél – Túlerő 4–0
kezdő: Tyukász – Tinkó, Hlavacska A., Palágyi, Hlavacska T.
csere: Kapitány, Nyitrai, Petykó
gól: Hlavacska T., Palágyi, Hlavacska A., Kapitány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése