2013. március 10., vasárnap

Újabb kupagyőzelem

A bajnoki meccs nem volt elég, este mentünk az Emirates kupa aktuális megvalósulására is. A két fodballünnep közötti időt a keret változatos tevékenységekkel töltötte el, a legprofibbak a McDonald's és a törzskocsmánk között váltogatták helyüket.
A nyitómeccs nem a miénk lett volna, de mivel a meccset játszani hivatott csapatok nem voltak meg, így a szervezőség nyomására mi játszottuk a nyitómeccset a minket legutóbb elpáholó Londongrád ellen. Alkalmi és zilált összeállításban játszó csapatunk akarásával nem volt gond, de a teljesítés elmaradt a maximálistól. Az első félidőben gyakorlatilag nem volt kapura lövésünk. Ellenfelünknek pedig volt, melyet kapusunk többnyire védett, de egy lövés mégis becsúszott a kapunkba. A félidő végefelé Tinkó beállásával némileg stabilizálódott a játékunk, de ez összességében még mindig kevés volt az állás megfordításához. Ráadásul ellenfeleink átjátszották védelmünket, és még egy gólt kaptunk. Támadó szekciónk sok elrontott passz és fölöslegesen elszórt labda mellett egy kapufát jegyezhetett fel Erdei révén, a gól nem jött össze.
A meccseink közti szünetben megjött Márialigeti is, így a HajCsatok ellen már teljes bevetésre szánt csapatunkkal mehettünk. A kaput ezúttal, némi rábeszélés után Tinkó vállalta, és hozta is a tőle megszokott stabil teljesítményt. És akkor már mezőnyben is volt bennünk annyi, hogy ha nem is jó játékkal, de mint nagycsapat, lehozzuk a meccst. Négy gólunkon Márialigeti és Hlavacska Tamás osztoztak.
A meccs után a századik meccsét játszó, és emiatt köszöntött Petykó nyilatkozott hivatásos focistákat megszégyenítően mélyenszántó gondolatokkal, megtudhattuk például, hogy örül, hogy egy-két szereléssel hozzá tudott tenni a csapat játékához, és örül hogy nyertünk.
A riválisok eredményei alapján úgy állhattunk oda az utolsó meccshez, hogy tudtuk, ha nyerünk akkor a kupa is a miénk lesz, apró probléma hogy vereség esetén utolsó helyen zártunk volna. Ennek megfelelő koncentrációval kezdtünk, és a félidő derekán Hlavacska András gólra váltotta testére passzát. Ekkor beindult a gólgyár, Hlavacska Tamás és Márialigeti is dupláztak, a végén pedig Görög is betalált, így nem számított az hogy figyelmetlenségeinket kihasználva az ellenfél is beköszönt háromszor.
Így mi végeztünk a táblázat élén, az Emirates kupák történetében először, bár vélhetően nem utoljára, így a Tanár-Diák Kupák után egy újabb trófeát vihettünk haza.
Az Emirates Cup Reloaded III keretében
   kapusok: Görög, Tinkó
   mezőnyjátékosok: Erdei, Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Márialigeti, Petykó, Tinkó
   gól: Márialigeti 4, Hlavacska T. 4, Hlavacska A., Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése