2013. március 10., vasárnap

A tél távolodtával

Hiába távolodik a tél, olybá tűnik, kis csapatunk így is fantasztikus formában van, és nem sínylettük meg az évszakváltást. Ennek a minap is tanúbizonyságát adtuk.
Persze a levegőben lógott hogy valakit nagyon el fogunk kapni, hiszen az előzetes híreknek megfelelően teljes keretünk megjelent a tavaszi bajnoki idény első meccsén. Ez egyben a keret véglegesítését is jelentette. A régóta együtt játszó törzstagokon kívül, akik közül az ősszel nélkülözni kényszerült Erdei és Görög is visszatért, a tavasszal nálunk játszó Kapitány és Tyukász szerződését is meghosszabbítottuk, illetve vésztartalékaink listáját is meghosszabbítottuk.
A meccsen az SS Ratio ellen a bő létszám miatt erőnléti problémákról szóm sem lehetett, és a téli szünet a taktikai és technikai elemeket sem zilálta teljesen szét, így játékban is elértük az elvárható szintet, ha ugyan a parádézás túlzás is lenne. A sok csere akár káoszt is okozhatott volna, de sikerült megoldani, hogy se káosz se sértődés ne legyen. Az eseményeket illetően Tinkó labdaszerzését követően Palágyi lőtte első gólunkat, majd a félidő lefújása előtt még egyszer beköszönt, ezúttal szépen kivitelezett egyéni akció után.
A második félidő elején olyan gólt lőttünk, amit tanítani lehetne: labdaszerzés után, amint kiderült hogy kontrázni nem tudunk, kapusunkig visszajátszottuk a labdát, onnan sok pontos passzal mentünk fel ismét ellenfelünk térfelére, ott Hlavacska András tette ki a labdát középről a balszélre, Erdei, bár akár lövés is lehetett volna, inkább centerezett, Hlavacska Tamásnak pedig már csak be kellett passzolni a labdát a kapuba.
A magabiztos vezetés talán kissé kényelmessé tett minket, a meccs kései szakaszában előfordult, hogy nem tudtuk jól kihozni a labdát, illetve a kapunk is egyre nagyobb terhelést kapott. Tyukász amit tudott, védett, de egyszer sakk-mattig kijátszották a figurát ellenfeleink, így ők is feliratkozhattak a góllövőlistára.
A végén Hlavacska Tamás lőtt még felsősarkos bombagólt a szélről csak hogy ismét utolérje az örök-góllövőlistán Palágyit, és hogy biztossá váljon győzelmünk.
Újabb erős csapat legyőzésével szereztünk tehát három pontot, és az élbolyban levő körbeveréseknek köszönhetően felkapaszkodtunk a második helyre. A hátralevő három fordulóban változó mértékben, de alapvetően mindig nehéz meccseink lesznek, de ezzel együtt is él a remény, hogy jó helyünket megőrizve jussunk a rájátszásba.
Kozelito Tél - SS Ratio 4-1
   kapu: Tyukász
   mezőny: Erdei, Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Kapitány, Palágyi, Petykó, Tinkó
   gól: Palágyi 2, Hlavacska T. 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése