2013. április 28., vasárnap

Jogdíjas címet többet nem használunk

A múltheti kudarc után a szokásosnál erősebb érzelmi hullámok futottak át kis csapatunkon, melyek részletezését most igyekszünk a minimumra szorítani, de mind emailen mind meccs előtt történtek heves kitörések. Sokat borzolta például a kedélyeket, hogy csapatkapitányunk az egyidőben levő A-ligás meccsét választotta helyettünk, de ezt ellensúlyozta, hogy a hiénákat megszégyenítően vérszomjas Petykó kéthetes kihagyás után visszatért a védelmünkbe.
A pályán történtek azt sugallták, hogy a védelmünkre éppen ráfér az erősítés, mert alig tíz másodperccel kezdés után máris üresen hagytunk egy csatárt a hatoson, aki beverte a helyzetet. Felmerült, hogy ezzel megint szenvedés és pontvesztés lesz, de szerencsére még az első percen belül megnyugodhattunk egy kicsit, mert Palágyi egy csel után védője két lába között ugratta ki Hlavacska Tamást, aki értékesítette a helyzetet.
Nem sokkal később a saját állítása szerint kutyamotivált Palágyi a szélről lövetett egy gólt Hlavacska Tamással, majd az egész védelmet átlőve Erdeit találta meg a kapu előtt, aki szintén feliratkozott a góllövőlistára, a bajnoki idényben először, de amúgy továbbra is tartva azt a szokását, hogy a Kopa ellen mindig betalál. De visszatérve Palágyihoz, a rövid idő alatt kiosztott három zseniális gólpassz igencsak figyelemre méltó, és ha a Barcelona új irányítót keresne az öregecskedő Xavi helyére, lehet, hogy lenne egy javaslatunk.
Ezután Hlavacska Tamás hagyott ki két helyzetet, meg is kapta a cukkolást, hogy azért mert a meccs előtt két gólt vállalt, még nem tilos belőni a harmadikat, aztán a kritikusok elhallgattatása céljából belőtte harmadik gólját.
A térfélcsere után is jobbára mi támadtunk, amihez kellett az is, hogy védelmünk stabilan álljon lábán, ami a meccs nagy részében meg is valósult. Illetve nem csak frázis volt a motiváltság, hanem érezhető is volt, mozogtunk, odatettük magunkat, vállaltuk az ütközéseket. Időközben egyre valószínűbbé vált a győzelem, bátran cseréltünk, de a kispadosok is tudták hozni a szintet.
A második félidőben Palágyi maga is beköszönt, majd Kapitány lőtt szép gólt a szélről befelé cselezve. közben egyet mi is kaptunk, és nem emlékszem, hogyan, de a lényeg az, hogy a második félidőben már nem forgott veszélyben a győzelmünk.
Bár nagyon szurkoltunk a Bozsiknak, az Asztalon villa megnyerte a nap másik rangadóját, így rosszabb gólkülönbségünk miatt továbbra is a második helyen vagyunk, de még élnek a remények, hogy ez változhat.
Kozelito Tél - Kopa Kőbánya 6-2
   kapu: Tyukász
   mezőny: Erdei, Görög, Hlavacska T., Kapitány, Palágyi, Petykó, Tinkó
   gól: Hlavacska T. 3, Erdei, Palágyi, Kapitány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése