2013. május 5., vasárnap

Egyel közelebb - vagy távolabb?

Így néhány fordulóval a bajnokság vége előtt beindul a számolgatás, és egyrészt értelmezés szempontjából minden jelentéktelennek tűnő esemény alárendelődik a bajnokság végeredményének, másrészt más témát elképzelni is egyre nehezebb lesz annál, mint hogy ki milyen körülmények között érheti el a kívánt célt. A szívünk legmélyén kívánt cél nekünk a bajnoki cím, melyben továbbra is nagy versenyben vagyunk az Asztalon Villával.
Az ADK a relatíve könnyű ellenfelek közé tartozónak tűnt, és mivel tíz perc után Palágyi duplájával gyakorlatilag már el is döntöttük a meccset, de fel sem merült, hogy leálljunk, inkább a gólarányunkat kívántuk javítani, hiszen egyre valószínűbb, hogy a bajnoki cím sorsát a jobb gólarány fogja eldönteni.
Közben egy szögletnél védelmünk rossz helyezkedéssel összehozott egy gólt a bajnokság leendő gólkirályának, amivel szorosabb lett az állás, de nem ijedtünk meg, folytattuk játékunkat.
A második félidő is igen nagy részben Palágyi varázslatairól szólt, hiszen gólt szerzett, majd beadásából az ellenfél hátvédje öngólt vétett (bár a játékvezető a védőt gyötrő Görög nevére könyvelte el a találatot), majd Hlavacska Tamásnak is kidolgozott egy helyzetet, amit házi gólkirályunk annak rendje és módja szerint értékesített.
Sajnos szinte már közhely, hogy nem mi vagyunk az a csapat, aki a gyengébbeket nagyon megszórja, inkább szervezettségünk a jellemző, mint hogy agyongázoljunk valakit, és ennek most a negatív oldalát tapasztaljuk. Az Asztalon Villa 4-1-re verte  a Kopát, így a meccsnap halvány eredményeként elkönyvelhetjük, hogy egy góllal javítottuk a gólarányt riválisunkhoz képest, más kérdés, hogy a fordulónkénti egy gólnyi javítás nem lesz elég. Arra pedig, hogy milyen apró események képesek módosítani a bajnoki címért való versenyfutás állását, jellemző, hogy a Kopa vereségében egyöntetű állásfoglalások alapján közrejátszott, hogy legjobbjuk, Ernő munkahelyi elfoglaltság miatt távol kényszerült maradni.
Kozelito Tél - ADK 5-1
   kapu: Tyukász
   mezőny: Görög, Hlavacska T., Kapitány, Palágyi, Petykó, Tinkó
   gól: Palágyi 3, Hlavacska T., öngól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése