2013. május 12., vasárnap

Újra az élen



Eheti ellenfelünk a bajnokság rájátszásában nem éppen életerősen játszó Bandó Karesz csapata volt. Motivációs gondjaink ennek ellenére nem voltak. Mindenki számára világos volt, hogy egyrészt mindenképpen győznünk kell, másrészt javítanunk kell a gólkülönbségünkön is.
            A kezdő sípszót követően azonnal támadásba lendültünk, és a második akcióból meg is szereztük a vezetést. Hlavacska Tamás lövését még sikerült hárítania a kapusnak, azonban a kipattanó labda a századik meccsén játszó Palágyi elé került, aki értékesítette a helyzetet. A gól után sem változott a játék képe. Egyértelmű mezőnyfölényt alakítottunk ki, számos helyzetet dolgoztunk ki, és kifejezetten szépen játszottunk. Ennek ellenére sokáig nem sikerült újabb gólt szereznünk, mivel lövéseink rendre elakadtak a Bandó bátran és jó ütemben kilépő kapusában. Végül Hlavacska András szerezte meg a második gólunkat, miután testvére passzából a jobb oldalról a kapuba lőtt.
            A fordulás után védelmünk csapatszinten kissé kaotikussá vált, de mindig akadt egy-egy játékosunk, aki éppen jó helyen állt, és sikerült megakadályoznia ellenfelünket a gólszerzésben. Tyukász is bemutatott jópár fontos védést, illetve sokszor a Bandó játékának pontatlansága segített ki minket. A támadásaink is egy kicsit lagymatagabbak lettek, ennek ellenére összesen négyszer voltunk eredményesek a második félidőben. Először Hlavacska András szerezte meg második gólját, majd Hlavacska Tamás is betalált. A félidő második felében pedig Tinkó és Kapitány is értékesített egy-egy helyzetet. Rendre azok a támadásaink zárultak góllal, amelyek során egy jóütemű passzal sikerült ellenfelünk védelme mögé kerülnünk, majd annyira kijátszottuk a helyzetet, hogy a kapus is verve volt, a befejező játékosnak pedig már csak a kaput kellett eltalálnia.
            Összességében magabiztos, 6–0 győzelmet arattunk, így elégedetten hagyhattuk el a pályát. Ugyanakkor azzal is tisztában voltunk, hogy a bajnokság szempontjából ennek a győzelemnek az értéke csak az Asztalon Villa–ADK meccs eredményének ismeretében lesz megítélhető. Később az is kiderült, hogy fő riválisunk döntetlent játszott, így két fordulóval a vége előtt kétpontos előnybe kerültünk. Így a sorsunk ismét a saját kezünkben – vagy inkább a lábainkban – van: ha megnyerjük a Hajcsatok és a Túlerő elleni meccseinket, akkor biztosan bajnokok leszünk.
Kozelito Tél – Bandó Karesz 6–0
kapu: Tyukász
mezőny: Hlavacska A., Hlavacska T., Kapitány, Palágyi, Petykó, Tinkó
gól: Hlavacska A. 2, Palágyi, Hlavacska T., Tinkó, Kapitány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése