2014. május 18., vasárnap

Fél lábbal a nyolc között

 A bajnokságban elérkeztünk az egyenes kieséses szakaszba, ahol a kvalifikációs körben résztvevők között papíron legerősebb csapatként a papíron leggyengébbet kellett volna kapnunk, aztán a lebonyolítás szeszélyéből adódóan az újonc, ismeretlen, és a bajnokságot legalul befejezőknél potenciálisan erősebb Taigetosz ellen kezdtük.
Íme a küzdelem
Aggodalomra két dolog adott okot, mindkettő a délutáni tanár-diák meccsel kapcsolatban. Az első, hogy a tanárok elleni fellépésre készülő játékosok elvileg tartalékolhatták volna erejüket a kisebb téttel, de nagyobb presztízzsel bíró találkozóra, szerencsére ez nem következett be. Másrészt kedden a tanári csapat tagjaival játszva Fehér máig tisztázatlan körülmények között megsérült, és úgy tűnt, ki kell hagynia a hétvégi meccseket. Sérülés óriási szerencsénkre sokat javult és szombatra olyan állapotra jutott, hogy kapusunk vállalta a játékot.
A meccs kezdetére tudtuk, hogy ellenfelünk nem az a gyámoltalan csapat, amit ez a név takarhat, hanem egy bátran támadó, gyors és technikás labdarúgókkal is felálló együttes. Amennyiben azonban sokgólos meccsre számítottunk, tévednünk kellett. Nem csak mi nem, hanem ellenfelünk sem nyílt ki ész nélkül, szórványosan adódó lövéseinket pedig a kapus magabiztosan védte.
Hlavacska Tamás keverget
Amúgy nagy iramú lüktető meccs volt, itt is, ott is szép megmozdulásokkal, és enyhe fölényünk ellenére egyáltalán nem tűnt simának. Főleg úgy nem, hogy még félidőben is gól nélküli döntetlent mutatott az eredményjelző tábla. A második félidő közepére azonban felőröltük az ellenfél ellenálló képességét. Tóth egy felsősarkos bombával nyitotta meg a gólok sorát, egyetlen perccel később Palágyi talált közelről a hálóba, nem sokkal később pedig Hlavacska András is letette a névjegyét.
A kapus itt kifogott Andráson, de volt ez fordítva is
Az ellenfél öt mezőnyjátékosos módra váltott, de ezzel is elbírtunk, sőt Tinkó élete gólját "lőtte", amikor egy passz a félpályánál úgy pattant a térdére, hogy onnan az üresen tátongó kapuba csorgott. A lefújás előtt pedig szintén szerencsés körülmények között Görög is megszerezte a maga gólját.
Az öt rúgott gólnál még nagyobb fegyvertény, hogy egyet sem kaptunk. Egyrészt ez zsinórban a harmadik bajnoki, amelyen érintetlen marad a hálónk, másrészt védelmünk szervezettségét külön kiemeli, hogy egy ilyen jó személyi erőkkel megáldott csapatot tudtunk levenni a pályáról.
Innen már lehetetlennek látszik, hogy ne jussunk be a felsőházba, de a gólarány miatt fontos lenne jól szerepelni a visszavágón is.
Kozelito Tél - From Taigetosz Club 5-0
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tinkó, Tóth
   gól: Tóth, Palágyi, Hlavacska A., Tinkó, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése