2014. május 18., vasárnap

Szemesnek áll a világ

Féléves várakozás után elérkezett a VII. Magyarszakos Tanár-Diák Kupa napja, az a nap, amikor visszavághattunk az ősszel elszenvedett, oly igen fájú vereségért. A blogon ennek eddig nem volt nyoma, de ezúttal is nagy várakozás előzte meg az összecsapást, plakátokkal, üzengetésekkel, fogadkozásokkal.
Egy tanári szöglet
A diákok részéről egy csepp kétségbeesés is vegyült a tervezgetésbe, hiszen pár nappal a meccs előtt még létszámbeli problémák is felmerültek, főleg miután Fehér megsérült. Szerencsére aztán Fehér felépült, a BA-sok pedig az előzetesen vártnál nagyobb számban érkeztek meg, sőt tíz perc késéssel a magát korábban munka ürügyén kimentő Görög is megérkezett, így inkább a bőség zavarával küszködtünk. A nagy létszám minőségi téren is nagy erőt jelentett, hiszen szűken számolva is három ügyes, egy-az-egyben embereket megverni képes focista volt most a helyszínen, aki ősszel nem.
Ahogy lenni szokott az első percek nem annyira akciódusan, mint egymás kóstolgatásával és fárasztásával teltek, de ahogy múlt az idő, egyre inkább megmutatkozott a diákság fürgesége és technikai képzettsége, aminek révén lassan átvettük az irányítást.
Az ominózus pillanat
A félidő közepén Hlavacska vette észre Szemest, aki a hálóba lőtte a meccs első gólját, és nem sokat kellett várni a másodikra sem: Szemes nagyszerű ütemben ugratta ki Matust, aki laposan gurított az rövid sarokba. Ezzel szinte el is dőlt a meccs, vagy ha nem, hát valami egészen gyökeres változásnak kellett volna történnie hogy ne így legyen.
Szemes itt nem talált kaput, de kétszer megrezgette a tanárok hálóját
Jó pár olyan jelenetet láthatott a közönség ezúttal is, amilyenekre már korábban megszokhatott. Olyan jelenetekre gondolok, mint a tanári csapat bedobásai és szögletei után kialakuló zűrzavaros helyzetek, Tátrai kevergetései és majdnem-helyzetei a hatosunkon, és egy-egy keményebb belépő utáni beszélgetések. Odalépegetésben szintén a diákok vitték a prímet, volt is néhány kapuközeli szabadrúgása a tanári csapatnak, szerencsére ezek elhaltak a sorfalban, vagy a kapusban.
Még a félidőt jelző sípszó előtt Szemes még egyszer beköszönt, és úgy tűnt, akár mészárlás is lehet a vége. Azonban mégsem borult fel a pálya, sőt egyes periódusokban, talán a koncepciótlan cseréléseink miatt mintha fölényben lettek volna a tanárok.
Görög helyzete
A második félidő elején gyors gólváltással szórakoztattuk a népet. A tanárok egy gyors kontra révén kerültek mögénk, és Molnár beadását Seláf vágta közelről a hálóba. A fiataloknál ki más, mint Szemes okozott gondot, átkígyózott a védelem résein, majd lekészítette a labdát, Tinkó pedig a léc alá vágta. Ha lenne MVP választás, akkor ezen a meccsen Szemes két góljával és két gólpasszával minden vitán felül kiérdemelte volna.
A küzdelemre és az izgalmakra a továbbiakban sem lehetett panasz, mindössze gólból nem született több. A tanári csapat próbálkozásai rendre elhaltak a diákok védelmén, talán Molnár majdnem félpályáról megeresztett lövése járt legközelebb a gólhoz, de Fehér kitolta. Annyira pedig öt mezőnyjátékossal nem nyílt ki a tanári csapat, hogy le lehessen kontrázni őket.
A tanárok gólja utáni pillanat
Így aztán maradt a 4-1, egy tendenciát minden bizonnyal ki lehet olvasni abból, hogy hét meccs alatt háromszor ugyanazt az eredményt értük el, és akkor ami ehhez képest eltérés, azt rendkívüli eseményekkel magyarázhatjuk. A győzelem azt is jelenti, hogy visszaszereztük az ősszel elvesztett kupát és vele a diákság becsületét.
Kérdéses, hogy mi lesz a jövőben a tanár-diák meccsekkel. Ugye ez a mostani meccs az utolsóként volt reklámozva amiatt, hogy a tanárok mellett most már a diákokat hagyományosan képviselő gárda is öregszik. De a mai meccsen a fiatalabb diákok megmutatták hogy akár létszámukat akár teljesítményüket tekintve képesek kiállítani egy méltó csapatot, ami továbbviheti a hagyományokat. A kupákon három éve szereplő gárda, a mostani végzősök pedig vagy visszavonulnak, vagy kiegészítő emberként szerepelnek legközelebb, vagy megalakítják doktoranduszcsapatot.



És mi pózolhattunk a kupával





Kozelito Tél - Tanárok 4-1







A diákok részéről:
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Matus, Mizsur, Németh, Rédey, Szemes, Tinkó
   gól: Szemes 2, Matus, Tinkó

A tanárok részéről:
   kapu: Zahari
   mezőny: Bárth, Bónus, Gintli, Molnár, Seláf, Tátrai, Vaderna, Vincze
   gól: Seláf


Az eseményen készült fényképek hamarosan nagy mennyiségben is elérhetőek lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése