2014. május 25., vasárnap

Irány a felsőház

Ezen a héten tartottuk a Taigetosz elleni kvalifikáció második körét, őszintén szólva részünkről olyan nagyon sok tétje mér nem volt a találkozónak, hiszen a múlt heti ötgólos győzelemmel gyakorlatilag továbbjutottunk, és mint utólag kiderült, a rájátszásbeli ellenfelet sem az itt elért gólkülönbség határozza meg. Keretünk a múltkorinál egy kicsit gyengébb volt, hiszen Tóth betegség, Fehér sérülés utáni lábadozás miatt maradt távol, szerencsére utóbbi játékost Porkoláb pótolni tudta.
Tamás kapufája a meccs elején
Az egész meccsre jellemző volt a kirívóan alacsony összeszedettségi szint, amire talán még a nagy meleg is rátett egy lapáttal. Bizony távol voltunk attól, hogy legalább a múlt heti teljesítményünket meg tudjuk ismételni.
Íme a küzdelem
Azért Hlavacska Tamás két perc után egy kapufával jelezte, hogy a pályán vagyunk, de az első gólt mi kaptuk és nem szereztük, miután eladtunk egy egyszer már megszerzett labdát.
Kapaszkodni kellett az eredmény után, de legalább sikerült, Palágyi mintegy öt perc alatt két gólt szerzett, egyet távolabbról, a másodikat pedig látványos ívelés után mondjuk úgy, hogy második szándékból a rövid felsőbe. Sajnos a vezetést bebiztosítani nem sikerült egy remekül eltalált átlövésből még a félidő vége előtt egyenlített az ellenfél.
Ha lehet ilyet mondani, az idő előrehaladtával még gyakoribbakká váltak a hibák, rossz helyezkedések, hosszú passzok és társaik. Ismét hagytuk, hogy az ellenfél megszerezze a vezetést, nagyon súlyos csapatszintű védekezési hiba után, két védőnk és kapusunk is állva nézte ahogy a labda lepattan, túljut védőinken, a csatár pedig köszöni és beveri.
A közönség már ébresztőt skandált, aminek legalább annyi foganatja lett, hogy tényleg felébredtünk és két perc különbséggel két gólt lőttünk, mindkettőnél Hlavacska Tamást találtuk meg a kapuval szemközt, neki pedig akkora helyzetből nem okoz gondot betalálni.
Az utolsó percekre kicsit beszorultunk, de védelmünk akkor szilárdan állt lábain, és sikerült megőrizni a vékony előnyt.
Összesítésben hatgólos győzelmünkkel magabiztosan jutottunk be a felsőházba, sejtjük hogy ott kit fogunk kapni, és nem örülünk neki, de akkor is mi vagyunk a jobbak. Sőt, a legjobbak.

Porkoláb (félig takarásban) szedi össze a labdát

Kozelito Tél - From Taigetosz Club 4-3
   kapu: Porkoláb I.
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Tinkó
   gól: Palágyi 2, Hlavacska 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése