2015. december 21., hétfő

AZ élet kegyetlen

Igazán kegyetlen dolog, hogy egy ilyen meccsről még cikket is kell írni. Biztos felsőházi helyünk tudatában jutalomjátékra számítottunk a Kedd Este ellen, na meg arra, hogy igazából nekünk mindegy mi lesz, ha nyerünk és fellépünk a negyedik helyre, akkor a rájátszásba kerek egy ponttal viszünk majd.
Keretünk az ősszel megszokott volt,félidőtől kiegészülve egy ráadás Erdeivel. A csapat profizmusát dicséri, hogy meccs előtt huszonnégy órával megváltozott a kezdés időpontja, ám mindenki képes volt tartani magát a változáshoz. Említésre méltó, hogy az ellenfél is olyan erős kerettel volt, mint ezen az őszön ritkán.
A meccs nem kezdődött jól. Öt-hat perc után egy hihetetlenül peches gólt kaptunk: egy távol lövés mindenki számára jól láthatóan legalább három méterrel a kapu mellé ment volna, ám megpattant a keresztbefutó csatár fenekén, és onnan a kapunkba pattant. Nem sokkal később Porkoláb szabályosnak tűnő szerelését szabálytalanságnak minősítette a játékvezető, ez az egyik baj, a másik meg az, hogy focistáink leálltak szövegelni, ami miatt az ártalmatlan helyzetből, félpályától megítélt szabadrúgásból megindult az ellenfél, és gólt is lőtt. Tíz perc után tehát egy rendkívül szerencsétlen és egy óvódás szinten is elkerülhető góllal 0-2-re álltunk.
Fokoztuk az iramot, vezettünk néhány támadást, a legnagyobb helyzet talán Hlavacska András előtt adódott, de jobbról leadott lövését kispárgázta a kapus, ahogy a többi próbálkozásunkat sem koronázta siker. Még a félidő vége előtt bekaptunk még egy gólt, védelem mögé belőtt labda, amit a csatár egy érintéssel betett a sarokba, első olyan pötty ahol nem valami gyökeresen rendkívüli esemény vezetett a gólhoz. Az utolsó percben aztán Hlavacska Tamás lőtt egy gólt, csak hogy érezzük, lehet még esélyünk.
A második félidőben is jobbára nálunk volt a labda, nyilván próbáltunk támadni, változatos sikerrel. Éppen nem is mi támadtunk volna, amikor hazaadás miatt mi jöhettünk szabadrúgással az ellenfél hatosáról. Nagy nehezen felálltunk ahogy kell, és Tóth Olivér legurítását Palágyi bebombáta a kapuba.
Ha azonban azt hittük, hogy ezután jó fordulatot vesz a meccs, akkot tévednünk kellett, nem sokkal később szignifikáns rossz helyezkedésünk révén két ember maradt üresen a hatosunkon belül, ki is játszották üres kapuig, más kérdés, hogy aztán az addigra visszaérő védőnk lőtte be fél méterről, de ezzel csak megelőlegezte a bizalmat a csatárnak.
Na hát így álltunk, az utolsó percekben egyre kétségbeesettebben próbáltunk támadni. Néha villantottunk is valamit. Az utolsó utáni percben egy Hlavacskák által dominált egészen parádés egyérintős akció végén Tóth lőtt közelről a hálóba, de ez már sajnos az utolsó utáni perc volt, egyenlítésre már nem maraddt időnk. A történethez az is hozzátartozik, hogy három kapufát rúgtunk, sorrendben Hlavacska A., Tóth és Palágyi főszereplésével.
Ennyit erről, a tagok hosszasan vitakoznak, hogy ez most jó és balszerencsés vagy szimplán rossz játék volt, de igazából mindegy, ötödik hely a miénk az alapszakaszban, a rájátszásban meg majd lesz valami. Meg a Téli Bajnokságban is lesz valami.
Kozelito Tél - Kedd Este 3-4
   kapu: Tinkó
   mezőny: Erdei, Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Porkoláb M., Tóth O.
   gól: Hlavacska T., Palágyi, Tóth O.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése