2016. január 17., vasárnap

Miért ilyen kegyetlen az élet?

Sajnos a címben feltett kérdésre a választ nem tudjuk. Még hosszas kutatás után sem. A mai meccs eredményét viszont tudjuk.
Az ellenfél a Torpedo volt, ismét amolyan hatpontos rangadóra számíthattunk. Elvileg volt edzés, gyakorlatilag hagyjuk. A csapat mentális állapotát meg talán az az sms jelzi, amit a csk meccs előtt kilencven perccel kapott, hogy "mivel elegen vagytok, nem megyek" és egy fél aláírás. Na hát az elegen levés darabra két cserét jelentett, de egyrészt cseréből sosem elég, másrészt igazán potens csatáraink közül egy sem volt ott, harmadrészt olyan nincs, hogy elegen, mert minél több, annál jobb.
Hát szóval valahogy így voltunk. Studniczki Gergely első meccsét játszotta közöttünk, Tóth Marci a harmadikat, Tinkó emberemlékezet óta először játszott mezőnyben, Erdei ugyan már valahanyadszor, de még őt is szokni kell a hároméves kihagyás után. Ez a meccs talán ennek a torkosborz módjára elkövetett szokásnak a jegyében telt.
Az első mintegy tíz perc elég óvatos volt, mindkát csapat a védekezésre koncentrált, ezt legalább sikerült megoldani, de valahogy úgy tűnt, támadások terén nincs bennünk túl nagy ambíció. Vagy ha van, akkor hiányzott az irányító és a center.
Mintegy tíz perc után aztán saját szögletünket röviden tettük vissza a leghátsó emberhez, aki szorongatott helyzetben esernyőcsellel próbálkozott, természetesen sikertelenül, az ellenfél csatára belepiszkált, majd végigfutott a pályán, és beverte a ziccert.
Túlzás lenne állítani, hogy felborítottuk a pályát, de legalább néhányszor próbálkoztunk lövéssel, Studniczkié volt a legveszélyesebb, újonan igazolt játékosunk egyedül végigcselezte a pályát, aztán a keresztlécre lőtt, a lepattanó Porkolábot találta arcon, de nem szíveskedett onnan sem a hálóba pattanni.
Egyygólos hátránnyal fordultunk, de ekkor még élt a remény, hogy összeszedjük magunkat. A felmutatott játék azonban nem ezt sugallta. Sikerült összehoznunk egy ajtó-ablak ziccert, Tóth lövését azonban kiütötte a kapus, az ellenakcióról pedig lemaradtunk, létszámhátrányba kerültünk és bekaptuk a második gólt. Sőt, alig néhány másodperccel később a harmadikat is.
Ekkor kezdtünk el valami fociszerűt felmutatni, néha még passzolni is sikerült. Ahogy azonban ilyenkor lenni szokott, a helyzetek sorra kimaradtak, az ellenfél kapusa ritka jó napot fogott ki, úgy tűnt, ma ezen a napon semmi nem fog bemenni. A legvégén Tóth Olivér a hatosról gólt lőtt, legalább ennyi sikerült. Mert több nem.
Kozelito Tél - Torpedo 1-3
   kapu: Tóth M.
   mezőny: Erdei, Görög, Porkoláb M., Studniczki, Tinkó, Tóth O.

   gól: Tóth O.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése