2016. január 31., vasárnap

Az élet mint habostorta

A pszichológusom azt mondta, hogy legyek optimista, és törekedjek a jó dolgokat észrevenni. Hát megpróbáltam. Akkor a keretkialakításról inkább nem is mondok semmit, vagy talán annyit, hogy az élet mindig tele van meglepetésekkel, még hat év foci után is.
A hírek szerint rendkívül offenzív felfogású, B-ligás ellenféllel szemben néztünk szmeben, pár játékost már ismertünk korábban, amúgy pedig sok gólra és lehetőleg győzelemre készültünk. A gólhenger az első félidő közepén indult be, két egészen hasonló góllal: kényszerítőzés, Porkoláb M. a hatos jobb oldaláról visszateszi a labdát balra, az ott érkező csatártársnak pedig már csak be kell lőnie. Először Studniczki, másodszor Hlavacska T. volt az ítéletvégrehajtó. Úgy tűnik, Pörgőláb megirigyelte játékostársai góéját, és alig néhány perccel később a térfél közepéről küldött egy hálószaggató bombát a jobb alsó sarokba. Ekkor úgy tűnt, miénk a vezetés, és ha érett játékot vagyunk képesek produkálni, nem kerülhet veszélybe a győzelmünkkel járó három pont.
A folytatás is hasonlóképpen biztatóra sikerült, Porkoláb igencsak megtalálta a góllövőcipőjét, na meg druszája védjegyévé váló utolsó emberre rárohanós letámadást is megirigyelhette, ugyanis ilyen egyéni akcióból szerezte meg csapata negyedik gólját, úgy hogy abból a kanadai táblázaton 2 plusz 2 pont állt a neve mellett. A félidő közepén Studniczki lövetett egy üreskapuig kijátszott gólt Göröggel. A hajrában pedig Porkoláb újabb góllal tette fel a koronát teljesítményére, ezúttal szép passzos akció után lőtt a hatos oldaláról a hosszú felső sarokba.
Volt némi feszültség is a meccsen, odamondogatás, ellenfelünk néha a labda távollétében is szándékosan rugdosódott, körülbelül a harmadik izomból és idegből elkövetett rúgás lehetett, amit a játékvezető már kegyeskedett észrevenni, és emberelőnyt kaptunk az utolsó két percre, ezt azonban már nem igazán használtuk ki.
Na hát így egész jól mutat a krónika, hajrá fiúk, csak így tovább!
Kozelito Tél - In-team 6-7
   kapu: Tóth M.
   mezőny: Erdei, Görög, Hlavacska T., Porkoláb M., Studniczki
   gól: Porkoláb M. 3, Studniczki, Hlavacska T., Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése