2016. január 24., vasárnap

Most mi voltunk kegyetlenek

Ez a nap is eljött. A mai meccs történetesen szombatra esett. Az ellenfél a Kofola, ezért ki kellett vetkőznünk önmagunkból, és sötétkéket öltöttünk, alig ismertünk magunkra. Keret terén a bőség zavarával küszködünk, a télire kibővített, megerősített listán most épp azon megy a rinyálás, hogy mért ilyen sok a játékos, és akkor ki verheti be a hisztit és maradhat otthon meccsezés helyett. A csapat mentális állapota szerteágazó. De mindenképpen győzelemben bíztunk.
Az első néhány perc immáron szokásos nehézségei után - Studniczki egy alkalommal becsúszva, saját tüdejét a labda útjába dobva mentett a gólvonal előtt - magunkhoz ragadtuk az irányítást, és mivel a gólok is potyogni kezdtek, a győzelem egy pillanatig sem forgott kétségben. Ennek következtében ez a mostani bejegyzés is egy meglehetősen egyhangú felsorolás lesz, hogy melyik gólunk miként született.
Az elsőt Palágyi lőtte, a hatoson belülről előb a keresztléc alsó élét, majd a jobb kapufát érintette a labda mielőtt a hálóba pattant volna. A második Tinkóé, ha szépet akarunk mondani, akkora erővel lőtt, hogy a labda a kapus kezével együtt szállt a kapuba. Harmadjára Studniczkira jött ki a lépés, aki második meccsén első Kozelitós gólját szerezte. Negyedjére Studnicki balról jövő beadás után Tóth érkezett középen, és lőtt gólt. Ötödiknek Palágyi lőtte el a labdát a kapus mellett, ami éppen nem akadt volna be, de a helyzetet megteremtő Porkoláb éppen arra járt és a gólvonalon túlra segítette a játékszert.
Félidőben 5-0 volt, ez már előrevetítette, hogy izgulnunk nincs miért. A továbbiakban viszont a gólok sorrendje nem biztos. Az biztos, hogy Studniczki megtáltosodott, lőtt egy gólt közelről, egy távolról, és egyet - nevezzük így - esernyőcsel révén. Ezek között Palágyinak volt egy irgalmatlanul nagy gólja, szögéet után a térfél közepe tájáról, vagy még azon túlról. Görög a szokásosjó helyen érkezős gólját szerezte meg, ezúttal Studniczki jóvoltából. Tinkó a jobbszélről lőtt be labdát középre, hogy beadás, vagy lövés, azt ő tudja, mindenesetre a kapus eszén túljárt. A meccs megkoronázásaként Palágyi lőtt gólt szép akció végén a hatosra visszatett labdából, és akkor mindenki boldog volt.
Közben valamikor kaptunk is egyet, szöglet után fejesből, de ez minket akkor már nem nagyon érdekelt. A védekezés sem annyira sok energiát kötött le, olyan majdcsakleszvalahogy alapján működött, de ezen a meccsen ennyi is elég volt. Lehet, hogy másmikor nem lesz. Amúgy az egész meccs teljesen érzelemmentes keretben zajlott, így is, hogy körülbelül négy éve nem nyertünk meccset ekkora különbséggel, így is, hogy egyik legősibb riválisunkkal játszottunk, így is, hogy Studniczki első gólját, és akkor már első mesternégyesét szerezte közöttünk, ás így is, hogy Tinkó 2014 áprilisa óta először talált a hálóba. 
Kozelito Tél - Kofola 12-1
   kapu: Tóth M.
   mezőny: Görög, Palágyi, Porkoláb M., Studniczki, Tinkó, Tóth O
   gól: Studniczki 4, Palágyi 3, Tinkó 2, Tóth O., Porkoláb M., Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése