2016. április 10., vasárnap

Sok szép kép van ebben a cikkben, érdemes megnézni



Nagy várakozás és fogadkozás előzte meg Black Ram elleni meccsünket. Az alapszakaszbeli eredmények alapján az egyetlen nálunk kevésbé erősnek rangsorolt csapatról van szó a felsőházban. Kezdeti reménykedésünket erősítette, hogy mi az ideálisnak tartott két cserével érkeztünk a helyszínre, ellenfelünk pedig csere nélkül.
Palágyi küzd a labdáért
Ahogy lenni szokott az első perceket átaludtuk, kaptunk néhány lövést, a gólt megúsztuk. Aztán éppen amikor elkezdtünk kifelé jönni a szorításból, akkor kerültünk hátrányba, az ellenfél gyorsabban ért fel támadni, mint mi védekezni, emberhátrányos helyzetben meg kiadogattak minket.
Azóta vita tárgyát képezi, hogy mennyire játszottunk jól vagy rosszul. Az mindenesetre feljegyzendő, hogy a félidő hátralevő részére átvettük az irányítást, letámadtunk és helyzeteink voltak. A legnagyobb talán Hlavacska Andrásé, aki Palágyi beadása után közelről lőhetett, de nem talált kaput. Emelett Tinkónak és Palágyinak voltak lövési lehetőségei.
Hlavacska Tamás gólja
A második félidőt elejét jól megynomtuk, fáradt az ellenfél, jöttek a helyzetek. Elsőnek Hlavacska András lőhetett közelről, miután befűzte védőjét, de a kapus köze tudott avatkozni. Nem sokkal később viszont a Hlavacskák összjátéka meghozta az egyenlítést: András középen hozta fel a ladbát, balra passzolt, Tamás pedig laposan a hosszú sarokba lőtt.
Görög gólja
Megszerezhettük volna a vezetést is, de Palágyi, Hlavacska Tamás passza után a keresztlécre lőtt. A következő akcióból viszont ismételten betaláltunk, Hlavacska András és Görög kényszerítőzése után utóbbi játékos lőtt a hálóba, és ezzel magunk javára fordítottuk az állást. Alig egy perccel később Palágyi beadására ismét Görög érkezett, és ugyanonnan ugyanoda lőtt, ahová a góljánál, annyi különbséggel, hogy a kapus ezúttal kapufára tolta a kísérletet.
A második bekapott gól
Sajnos ezzel ellőttük puskaporunkat, további támadások és további gólok helyett szomorú eseményekről kell megemlékeznünk, ugyanis az ellenfél távoli erős lövése a kapunk jobb oldalában kötött ki. Ekkor még volt hátra annyi idő a meccsből, amennyi idő alatt 2-2-ről ismét megnyerhettük volna, sőt az ellenfél fáradt volta lehetővé tette volna, hogy nyerjünk. A játék képe azonban nem úgy alakult, ahogy terveztük, nem sikerült fölénybe kerülnünk labdabirtoklásban és helyzetek számában sem.
A hidegzuhany két perccel a vége előtt érkezett, amikor egy általunk elvégzett szöglet utána a leghátsó emberünk passzát lefülelték, gyors indítás, és a kifutó kapusunk lába mellett a hosszú alsó sarokba gurult a vesztes gól.
Itt elemezhető a taktikánk
A vereség elég demoralizálóan hatott játékosainkra, egyesek a visszavonulást fontolgatták, reméljük azért ez nem fog bekövetkezni. Annál sajnos már nagyobb rutinunk van, hogy azt mondhassuk, tanulunk a most elkövetett hibákból, és sajnos az is igaz, hogy egyéni szinten ugyanazokat a hibákat követjük el amióta csak ismerjük egymást, és nem sok jóra vall, hogy hetedik éve nem tudtuk túlnőni rendszeresen ismétlődő hibáinkon.
Kozelito Tél – Black Ram 2-3
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Porkoláb M., Tinkó
   gól: Hlavacska T., Görög





1 megjegyzés:

  1. The Best Story by Eileen Spinelli – A great reminder to children that their writing should come from the heart and be a medium for self-expression. http://6i9giwpt60.dip.jp http://xpvlkp1umu.dip.jp http://z4eb46b5o3.dip.jp

    VálaszTörlés