2016. május 22., vasárnap

Erre nem jár pont

Ezen a héten is sorsdöntő meccset játszottunk a Bölcsész Bajnokságban: kiszámoltuk, hogy ha mostantól minden meccset megnyerünk, akár még az ötödik helyre is felérhetünk. A keret erre alkalmasnak tűnt, a Black Rammel pedig mostanában szoros meccseket szoktunk játszani, ezért a győzelem sem tűnt elképzelhetetlennek, legalábbis előzetesen.
Az első félidőben sokáig a mezőnyjáték dominált, kevés helyzettel, mígnem a félidő közepén esett két gól, egy-egy arányban. Emlékezzünk a szépre, a miénket Hlavacska Tamás lőtte, azonos vezetéknevű András kiugratása után. A bekapott gól pedig azért marad emlékezetes, mert ez volt Fehér 300. bekapott gólja.
A félidei döntetlen állás alapján még bármi lehetett volna, a mutatott játék alapján viszont nem nulla, hanem mínusz nyolc pontot érdemeltünk volna. Ilyen gyalázatosan rosszul 2009 decembere óta nem játszottunk. Az egész meccsen nem volt soha két egymást követő pontos passzunk. Ennek megfelelően labdabirtoklásunk alig, támadásaink ritkák és teljesen esetlegesek, szervezetlenek voltak. Egyénekre lebontani nincs értelme, hiszen a csapatszinten összerakott gyalázatos produkcióhoz minden mezőnyjátékos hozzátette a maga részét.
A Black Ram még versenyben volt a dobogós helyekért, ezért riválisaik nagy számban követték figyelemmel a meccset, és szurkoltak pontvesztésükért, azaz a mi pontszerzésünkért. Reményeik, és a mi reményeink azonban összetörtek amikor hátul 2-a-2 elleni szituációban megvertek minket és a lépéselőnybe kerülő csatár nagy erővel kapusunk feje mellé, a léc alá lőtt. Utólag azzal viccelődtünk, hogy ha kapusunknak elálló fülei lennének, az megmentette volna a csapatot.
Bármilyen hihetetlen, még ez után is lett volna esélyünk a pontmentésre, de Hlavacska A. beadása után a hosszún érkező Palágyi a háló helyett a kapufát találta el. Annyiból meg kell elégednünk a kapufával, hogy ezzel a borzalmas játékkal teljesen igazságtalan lett volna pontot szerezni. Hogy a jövőben mi lesz, és mikor tudunk egyszer már túlnőni az elmúlt hónapokra jellemző formahanyatláson azt meglátjuk.
Kozelito Tél - Black Ram 1-2
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Hlavacska A., Hlavacska T., Palágyi, Porkoláb M.
   gól: Hlavacska T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése