2016. november 13., vasárnap

kontraszt

Figyelmes szemlélők figyelmét nem kerülhette el hogy szeretett csapatunk a pályán sikert sikerre halmoz, és ennek bizony a tabellán is következményei lesznek. Az őszi szünetig lezajlott négy forduló után tíz ponttal és huszonkét rúgott góllal az A-liga legelső helyén találtuk magunkat.
Az élet továbbra is kegyetlen, amradék csapattagjainkra mindenesetre demoralizálóan hatott ahogy a meccs előtti tizenkét órában két fix játékos lemondta a szereplést, így hat helyett négyen jelentünk meg a pályánál. Vészmegoldásként a bajnokság vándormadarát, Studniczkit igazoltuk le, olyan alapon, hogy ha már valaha igazolt tag volt nálunk, akkor örökké az marad. És akkor elvileg voltunk öten meccsre készen.
Ahogy lenni szokott, a vészhelyzet megsokszorozta az erőinket, nagy küzdve és okosan játszottunk, általában egyáltalán nem látszott, hogy meg lennénk szorulva, vagy pl. csere hiányában elfogyna az erőnk.
Még az elején Palágyi meglőtte a szokásos meccsenkénti kapufáját, meg aztán a meccsenként szokásos gólját is, utóbbit Porkoláb előkészítése után a balszélről a rövid felsőbe. Nem sokkal később Studniczki és Palágyi játszottak össze zseniálisan, végül vendégjátékosunk lőtt a hálóba.
A meccs nagyobb részében a mezőnyjáték dominált, ami nekünk 2-0-s előnynél tökéletesen megfelelt. A kapunk ritkán forgott veszélyben, a támadások további erőltetésébe pedig nem akartunk különösebben sok energiát fektetni.
A második félidő közepén az ellenfél, ahogy szokta, felhozta kapusát is mezőnyjátékosnak, 5-en 4 ellen támadtak, és hamarosan rúgtak is egy gólt, de valahogy az átütő erőt mégsem éreztük, illetve védelmünk állta a sarat. Egy alkalommal megpróbáltuk az üres kapura ráívelni a labdát, nem lett azonban gólt. Mint ahogy nem lett gól abból az időntúli szabadrúgásból sem, amellyel ellenfelünk kísérletezett, és nagyon veszélyesen pattant meg.
Győzelmünkkel, na és a rivális botlásával immár pontelőnnyel vezetjük a tabellát.
Kozelito Tél - Black Ram 2-1
   kapu: Tóth M.
   mezőny: Görög, Palágyi, Porkoláb M., Studniczki
   gól: Palágyi, Studniczki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése