2018. január 20., szombat

A csapatépítés jegyében

A nagy szezonközi csapatépítés és kísérletezés jegyében most is olyan felállásban léptünk pályára mint még soha. Ezzel jól meg akartuk lepni az ellenfelet, majd megtudakoljuk, ez sikerült-e, a taktikánkat mindenestre jól összezavartuk. Már amennyiben volt olyan.
Sajnos a pályán nem sokat sikerült megvalósítani, se taktikából, se egyéni képességekből, összeszokottságról már szót se ejtsünk. Ellenfelünk következetesen végig mindig és mindenhol letámadt minket, amivel mi nem nagyon tudtunk mit csinálni, a meccs minden szakaszában nagy mennyiségben szórtuk el a labdákat akár a saját térfélen is. Rendszeres volt, hogy a labdás játékosunk nem tud mit kezdeni a helyzettel, hiszen a csapattársak nem megjátszhatók. A labdás így vagy cipelte magával a pettyest, míg el nem vesztette, vagy megpróbálkozott egy kockázatos indítással, amiből persze sok jó nem jött ki.
Az első félidő közepén elkezdtük kapni a gólokat, hát igen az elsőt is az előzte meg, hogy a saját térfélen egy kockázatos passzal helyzetbe hoztuk az ellenfelet. Aztán meg jött a többi sorba. Mivel itt most csak a szépre emlékezünk, nem soroljuk fel az összes bekapott gólt. Legyen elég annyi, hogy mindet megérdemeltük, sőt, könnyen lehetett volna több is. A bíró egy gólt utólag érvénytelenített Benedek kapus megtámadása miatt, és ellenfelünk a végén könnyelműen kezelte a helyzeteit.
Szép jelenetből kevés adódott, az az egy méltó említésre, hogy egyszer sikerült lekontrázni az ellenfelet, és Tinkó szép lövéssel bevette a hosszú alsó sarkot. A gólpassz eredete maradjon szerény homályban. Amúgy ha már a kontráknál tartunk, az is igaz, hogy a létszámfölényes helyzetekkel nagyon bőkezűen bántunk, sokszor vagy hagytuk a védőket visszaérni, vagy a labdás játékosunk passz helyett a blokkba lőtt. Ha komolyan akarjuk venni magunkat ilyen hibákat sem szabad vétenünk.
Na erről ennyit, fogjuk arra, hogy ez a csapatépítésen múlt, jövő héttől pedig úgy néz ki tényleg sokan leszünk, és a kamu kifogásoknak vége.
Kozelito Tél - Dinamo Germán 1-6
    kapu: Benedek
   mezőny: Flösser, Görög, Makai, Sánta, Tinkó
   gól: Tinkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése