2018. január 28., vasárnap

A tizenkettedik játékos

Egyszer minden sorozat megszakad, a labda gömbölyű, a titkos esélyes pedig Svájc. Ezen a héten az új bajnokság alkalmából új fantázianéven szereplő Bozsik programmal mérhettük össze tudásunkat. Hosszas tervezgetés és a csillagok állásának köszönhetően ez egy olyan meccs lett amire tényleg sokan eljöttünk, három cserét számolhattunk össze. Ez pedig sok örömre adott okot, na meg arra, hogy megígérhessük, a fáradt játékosok azonnal lejönnek, amint erőkifejtésük elválik a maximálistól.
Hopp egy szerelés
A cserélgetést egyébként meg is tudtuk valósítani, tényleg lejöttek a fáradt emberek, és tényleg el tudtuk érni, hogy mindig négy, fizikálisan rendben levő mezőnyjátékosunk legyen a pályán. A csapatjátékban természetesen voltak akadozások, mert bár a posztra cserélés nagyjából megoldottuk, összeszokottságban és a pörgős ritmus felvételével még voltak problémáink.
A kezdeti kóstolgatás után az első említésre méltó esemény éppen nem volt örvendetes: Ellenfelünknek sikerült kiugratnia játékosukat, aki nem teketóriázott, hanem belőtte a meccs első gólját. De nem törtünk össze, voltak veszélyes akcióink, és egy szépen felépített, létszámfölényes helyzet végén Flösser kiegyenlített. Nem sokkal később pedig szintén kontrázásából Tinkó beadását az újonc Hajdú továbbította a kapuba.
A vezetést ezzel megszereztük, de nagyon nagy harc várt még ránk. Nyilván tizenöt perc játék után nem arra építettünk, hogy több gól már nem fog esni. A második játékrész nagy részében mégis a saját térfelünkön tartózkodtunk, és nagy nyomás nehezedett a védelmünkre. De ebben jól helyt álltunk, viszonylag jól működött az emberfogás, és általában közbe tudott szúrni egy-egy láb, mielőtt nagyon forró helyzet alakulna ki a kapunk előtt, mondhatni, szurkolóink belehajszoltak minket a sikerbe. A játék képéből adódóan voltak kontrázási lehetőségeink, ezeket elég jól felismertük, kár hogy kiaknázni nem sikerült. A meccs hevességére jellemző, hogy Makai megsérült, nem tudta folytatni a játékot; Benedek pedig egy kakaskodás után sárga lapos figyelmeztetésben részesült
Ezt a játékost valamiért nagyon szereti a kamera
A végén volt még egy kis izgalom, ahogy az őszi meccsen, most is összejött a hat szabálytalanság, és ahogy az őszi meccsen, most is volt közte néhány teljesen nevetséges ítélet. Na de az utolsó percben tízméteressel jöhetett ellenünk az ellenfél. És emlékezhettünk őszre, amikor hasonló körülmények között extra szerencsével szereztek gólt, de emlékezhetünk arra is, hogy anno még a bölcsész B ligában ugyanennél a kapunál úsztunk már meg időn túli büntetőt... Ne fokozzuk tovább az izgalmakat: a büntetőt Fehér szögletre ütötte. Ezzel a meccs gyakorlatilag le is zárult, összeszámolni is hosszú, hány mérkőzési nyeretlenségi sorozat után megvan az első győzelmünk. De nem az utolsó.
Kozelito Tél - Sopatuncasi-Clan 2-1
   kapu: Fehér
   mezőny: Benedek, Flösser, Görög, Hajdú, Makai, Palágyi, Tinkó
   gól: Flösser, Hajdú

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése