2018. január 14., vasárnap

Nem kicsit: nagyon!

Csapatunk nevének és jellegének következtében, tudniillik, hogy téliek vagyunk és kupacsapat vagyunk, beneveztünk a téli bajnokságba. Bő keretünk ebből az alkalomból Fösser, Hajdú és Sánta szerződtetésével bővült. Az élet kegyetlenségéből adódóan azonban sikerült bajnoki formánkat átmenteni és éppenhogy összeálló hat emberrel azaz egy cserével kiállni a szezonnyitóra.
Ahogy ilyenkor lenni szokott fogadkoztunk, hogy most aztán apait-anyait beleadunk, nagyjából úgy is történt, és voltak is egész szellemes megmozdulásaink, legalább az első néhány percben.
Az első félidő közepén aztán bekövetkezett a nagy összeomlás, egy körülbelül hat-nyolc perces periódus alatt négy gólt kaptunk, és nincs kedvünk részleteiben felidézni az összeset, de ilyen böszmeségeket csapat még nem csinált. Aki a pályán volt elvileg mind játszik legalább sok éve, akkor talán nem kellene elmondani, hogy egy ellenfelet egy ember fogjon. Az első félidő ezen szakaszából vett kevés pozitívum egyike, hogy a szépítő gólt legalább megszereztünk, egy szögletre Tinkó érkezett, és pontosan kilőtte a hosszú alsót.
Amikor a negyedik gólt is bekaptuk, akkor valami megmozdult, és egy kicsit összeszedtük magunkat, onnantól kezdve ismét képesek voltunk megtartani a labdát, és vezetni szép akciókat. Lehet hogy az is kellett, hogy észrevettük, ellenfelünk letámadással kísérletezik, aminek ellenszere ha egyből a csatárokra rúgjuk fel a labdát. Az eredményen is sikerült faragni, miután Makai éles szögből beverte második gólunkat a hosszúba. Félidőre így a 2-4-es eredménnyel vonulhattunk, ami sok lehetőséget rejtett magába, sajnos legreálisabban azt hogy el fogunk fáradni, és a végén a különbség tovább fog nőni.
Na de összeszedett játékunkat sikerült átmenteni a második félidő elejére is, stabilan játszottunk, ekkor nem hagytunk annyi üres embert, mint rosszabb perceinkben, és az eredményt is sikerült közelíteni miután szép akció végén Palágyi kihagyhatatlan helyzetbe hozta Görögöt. Ekkor még az is elképzelhetőnek tűnt, hogy további gólokat lőjünk és ponttal-pontokkal távozzunk. Létszámhiányos állapotunkban a kvázi sorcserével felvonuló ellenfél ellen azonban az is eredménynek tűnt, ha tartani tudjuk a 3-4-es állást, és valóban, ha nem is látványosan, de sokáig hősiesen küzdöttünk. Az utolsó percekre aztán elfogyott az erő, szöglet után kaptunk egy gólt, és utána már nem csak fáradtak hanem kissé hitetlenek is voltunk, és az utolsó percekben sorozatosan szedtük be a gólokat. A vége egy nyolcas lett.De ez egyszeri alkalom, él a remény, hogy a bő kerettel a többi meccseken több embert tudunk pályára küldeni és az ilyen összezuhanások kiküszöbölhetők lesznek.

Kozelito Tél - Hajcsatok 3-8
    kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Makai, Palágyi, Sánta, Tinkó
   gól: Tinkó, Makai, Görög

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése