2019. május 18., szombat

iskola

Ezen a szép napon a sorsolás kegyelméből a Bandóval mérhettük össze tudsunkat. Kicsit sokan voltunk, bizonyos tekintetben nem elegen, most főleg csatárposzton; kapuban bezzeg ketten is. Rövid okoskodás után az idei szezonban először (és sajnos lehet hogy utoljára) pályára lépő Fehérnek adtuk a kesztyűt, és Mozol minősült át csatárrá.
Most nem volt eső, szép májusi idő és némileg átmelegedett műfű várta a fiúkat, és hamar kiderült, hogy ennek az időnek mi vagyunk a kárvallottjai, illetve a múltkori esőnek mi voltunk a haszonélvezői. Mezőnyjátékban sajnos nem sikerült uralkodnunk, és az ellenfélnek a meccs összes szakaszában több helyzetet engedtünk annál, mint szabad lett volna. Az elején bekapott gólra Tinkó válaszolt: a jobbösszekötő helyén átvett kiugratás után egy visszahúzós csellel elküldte a védőjét, és amíg a kispad azon gondolkodott, ezt a mozdulatot vajon honnan leste el, addig ő beverte a gólt. A döntetlen állást nem tudtuk sokáig megőrizni, egy hazaadás miatti szabadrúgás-kombináció után ismét hátrányba kerültünk. Nem sokkal később egy ígéretes szögletből majdnem kiegyenlítettünk, ehelyett a kontrából megkaptuk a harmadik gólt.
A remény ekkor még élt, de sok más már nem. Bár vitézül küzdöttünk, de dominálni a második félidőben sem tudtunk. Kaptunk még két gólt, egyet szögletből, hanyagság révén, egyet kontrából, elkeseredett kitámadásunk miatt. Rúgni is rúgtunk egyet, Tinkóé az érdem, ő vitte keresztül a labdát a védelmen, majd olyan helyzetbe hozta Szerényit, hogy neki már csak át kellett gurítania a labdát a gólvonalon. Az utolsó percben Pálfy még begyűjtött egy kiállítást, amit letölteni már nem tudott, így a következő meccset a szégyenpadon kezdheti.
Ez lett a vége öt-kettes vereség, tulajdonképpen ellenfeleünk játékerejét ismerve, az erőviszonyoknak ez megfelel. Azért boldogok a vereségtől nem lettünk, és a hátralevő két meccset szeretnénk megnyerni. Lentebb a születésnapos Palágyi László tiszteletére írunk a valós öt-kettes eredmény helyett négy-kettőt, aki általános iskola, érettségi és egyetemi diploma letétele után, a doktori fokozatszerzésre készülve még mindig lehivatkozhatónak tart olyan állításokat, mint 4≥5.
Kozelito Tél - Bandó Karesz 2-4
   kapu: Fehér
   mezőny: Görög, Mozol, Palágyi, Pálfy, Porkoláb, Szerényi, Tinkó
   gól: Tinkó, Szerényi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése